ANNONS:
ANNONS:

Jag funderar över 2018

En säsong är på väg att avslutas. Om några månader drar en ny igång. Mina tankar snurrar just nu kring om lokalfotboll.se/0322 ska snöra på sig de digitala fotbollsskorna även under 2018.

Det är alltid mycket tankar under hösten. Orkan man ladda om för en ny säsong? Ska man byta klubb för att få en nytändning? Ska man lägga skorna på hyllan?

Även jag som driver lokalfotboll.se/0322 går i sådana tankar. Sidan har nu funnits i tre säsonger och jag har varje vecka – ja, nästan varje dag – skrivit om den lokala seniorfotbollen i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga.

Även om det har varit roligt ända från första dagen är det självklart att jag funderar över om det är värt besväret. Jag vågar inte tänka på antalet timmar jag plöjt ner i projektet, men däremot tänker jag mer och mer på om jag ska satsa på en ny säsong eller inte.

Skillnaden mellan en sajt och en spelare är att sajten måste bestämma sig om framtiden i ett tidigare skede. Som spelare kan man se om lusten infinner sig när det blir grönt, men om lokalfotboll.se/0322 ska leva vidare börjar jobbet nu. Utvärdering måste göras, annonser ska säljas och nya inslag på sajten ska planeras.

Ibland handlar mina funderingar kring hur uppskattad sidan egentligen är bland läsarna. Besöksantalet har ökat även den här säsongen och vi går mot nya rekord under 2017. Paradoxalt nog har lanseringen av 0322-kassan varit lite av ett fiasko. Jag vill givetvis tacka den skara som under året slängt in en slant i projektet, men det är ändå förvånansvärt få som tycker att materialet på sidan är värt att betala någonting för. Hittills har 0322-kassan nätt och jämnt drivit in den summa som investerades på att bygga betalningslösningen.

Det har också funnits tankar på att helt enkelt låsa sidan så att man är tvungen att lösa en prenumeration för att ta del av innehållet. Problemen med det är två till antalet. Dels blir det en stor kostnad i förstaläget och dels innebär det mycket administration som ökar arbetsbördan. Det skulle i sin tur pressa upp en eventuell månadsavgift som sannolikt skulle skrämma bort en hel del läsare.

Samtidigt är det nu väldigt vanligt att låsa redaktionellt material. TTELA gjorde det nyligen med både fotbollsbloggen och annat material, medan Nya Lidköpingstidningen och Borås Tidning jobbat längre än så med betalande abonnenter. AT har fortfarande ingen betallösning på sin hemsida, men de väljer å andra sidan att spara en del material till papperstidningen. Och som en god vän sa när vi diskuterade 0322-kassan: ”Det är bara en tidsfråga innan folk inser att det kostar pengar att läsa bra grejer”.

Ett annat alternativ är att sänka ambitionsnivån med sidan. Att helt enkel minska antalet inlägg och bara skriva när det verkligen finns tid och lust. Men jag är då rädd att slutresultatet blir en enda tråkig halvmesyr, som varken har läsare eller intressant innehåll. Som person är jag mer lagd åt hållet att göra något ordentligt om det ändå ska göras.

Det är väl ungefär där någonstans mina tankar ligger i nuläget. Till att börja med ska jag rapportera från Gerdskens kvalöde på lördag, Holmalunds dito nästa helg och slutligen om i vilken division nya Alingsås FC får inleda sin satsning. Efter det får vi se vad som händer med lokalfotboll.se/0322.

Vad tycker du om den här sajten? Ris och ros mottages tacksamt i kommentatorsfältet, på vår Facebooksida eller via någon annan kontaktväg.

Läs mer om 0322-kassan här.

6 svar på ”Jag funderar över 2018”

 1. Tjena Jonas!
  Du gör ett grymt arbete och jag hoppas verkligen du fortsätter och att folk slänger in en slant, jag kommer definitivt göra det om sidan lever under 2018

  Svara
 2. Hej Jonas. Jag är troligen en av dina regelbundna läsare som missat din kassa. Jag kommer nu att börja betala för mig genom ett bidrag till ”kassan”. Jag är övertygad om att många kommer följa mig och förhoppningsvis få denna otroliga service 2018

  Svara
 3. Fantastiskt jobb och engagemang Jonas. Det du skriver betyder mycket för den lokala fotbollen. Lovar också att sätta in ett bidrag.
  Kämpa på!!

  Svara
 4. Hej Jonas
  Tycker att det vore synd om du inte fortsätter då min åsikt är att sidan och innehållet blir bättre och bättre. Erkänner att jag missat att man kan/ska betala men fixar det nu.
  Å du! var inte blyg utan påminn oss med lite jämna mellanrum, att inget är gratis, så fattar vi till slut?

  Svara
 5. Månadsabonnemang igång, häng på alla lokala fotbollsvänner! Vore väldigt trist o tomt om du inte fortsätter Jonas!

  Svara

Lämna en kommentar