Ännu en Bredsida

Vi dammar av måndagskonceptet även den här veckan. Här kommer en ny Bredsida.

Förra veckan startade med ett Alingsåsderby där Holmalund lyckades vända underläge och vinna med 2-1. Såg delar av matchen på AT:s sändning men missade hela upplösningen i slutet av matchen. Missade gjorde också kameran då varken Jimmy Henrikssons utvisning eller förspelet till André Boticas gulsvarta ledningsmål syntes särskilt bra i bild.

Missade gjorde däremot inte Johan Elmander när han nickade in kvitteringen till 1-1 innan Mohamed Mohamud var på rätt ställe och sköt in det avgörande målet. Inte första gången den långa anfallaren dyker upp som gubben i lådan och gör viktiga mål.

För Holmalund fortsatte sedan veckan med en ny seger, då 3-1 borta mot Wargön. Då hette hjälten André Nilsson, som trotsar sitt knä lite även den här säsongeb. Två baljor från Nilsson och efter flera raka segrar har nu Holmalund häng på toppen. Roligt, och det lär bli spännande ända in i den väldigt jämna herrfyran.

Gerdsken å sin sida studsade tillbaka efter derbyförlusten och befäste serieledningen efter 6-3 hemma mot jumbon Fristad. En målexplosion mitt i den första halvleken avgjorde det hela eftersom det var 5-1 redan i paus.

…………..

I Elitettan är Alingsås ny serieledare. Seger med 2-0 hemma mot Rössö samtidigt som AIK tappade poäng tog AIF upp på översta raden, med fyra poäng ner till trean Trelleborg. Ruskig stark och stabil formkurva på fortsatt obesegrat AIF, som få bekänna färg kommande helg när det väntar bortamöte med just Trelleborg.

Något tråkigt från matchen var att 1-1-skytten Ina Österlind tvingades utgå skadad. Anfallaren har redan krigat sig tillbaka från två knäskador så nu hoppas vi verkligen att det inte är lika allvarligt den här gången.

…………..

Frisco låg under med 2-1 innan Maja Bertilsson tryckte in viktiga 2-2 i slutminuten hemma mot Falköpings KIK. Krysset är nog ännu ett bevis på att Frisco är en nivå under topplagen Elfsborg och Trollhättan som fortsätter att rada upp segrar.

…………..

I herrtrean inledde AIF veckan med att torska med 3-2 borta mot Mariestad. Billiga baklängesmål och en utvisning på Christoffer Krabbe var – något förenklat givetvis – orsaken till förlusten. Tre dagar senare väntade i fredags toppmöte när Tidaholms GoIF gästade Mjörnvallen. Då var noggrannheten i försvarsspelet en annan och hemmalaget höll nollan bakåt. Därför räckte det Erik Gustafssons fullträff från den första halvleken för att alla tre poäng skulle stanna i Alingsås.

I samma serie blir Mohammed Salih stor hjälte mot Jonsered. ”Dia” satte de två sista målen när hemmalaget vann med 3-1 och visade ännu en gång att han har en hel del måltjuvsblod i kroppen.

Nu är AIF etta och VIK tvåa i tabellen så det ser verkligen intressant ut med lokala ögon.

…………..

I damtrean lirade VIK en viktig match borta mot Råda U. Efter en mållös första halvlek var Råda starkare efter paus och vann till slut med klara 4-1. Tungt för VIK som hade mått bra av en pinne eller tre där.

Alingsås KIK spelar sin match först nu i veckan nr Ulricehamn U väntar på i morgon tisdag.

…………..

I femman svarade Mjörn för en stark bedrift borta mot topplaget Sjuntorp. Seger med 3-1 överraskade säkert en hel del utöver det division 4-jagande hemmalaget. Allt fastare mark under fötterna på Martin Gyllestens gäng nu.

…………..

I den andra femman ser det riktigt mörkt ut för Annelund. Truppen är tunn och Krille Holmén får vända pusselbitarna fram och tillbaka för att hålla ihop det. Nu blev det förlust med 2-0 borta mot Nossebro – och alla som kan läsa en tabell inser att det inte var ett särskilt bra resultat.

Med Annelund som nästjumbo parkerar HSK poängen och placeringen framför i tabellen. I afton gästar bottenkollegan Trässberg Skoghälla för en synnerligen viktig match. Vore trevligt med en rödblå trea där – och jag tror att chansen är ganska god.

…………..

I Alingsåssexan fick Hol/Säven till en fullträff när de körde över Långared med 4-0 – inget snack i det derbyt. Alingsås City gjorde jobbet mot Sjövik och vann med 2-1 och befäste därmed serieledningen.

Vidare hade Östadkulle inga problem hemma mot Borgstena utan vann med hela 7-1. ÖSK smyger nu med strax bakom City och Sparsör.

Spark tappade kontakten med det skiktet av tabellen efter torsk med 2-1 mot Sandhult.

…………..

Mitt SMSK var spelledigt i helgen men det fanns ju andra lag som var i farten i Trollhättesexan. Södra Härene räckte inte till mot topplaget Bosna utan föll med 5-2. Där gjorde för övrigt David Andersson en av målen i det som jag misstänker kan ha varit hans årsdebut. Men tar inte gift på det.

Sollebrunn låg lite besvärligt till när Trollhättans FF gjorde 1-1 med kvarten kvar. Men trots en utvisning på Christian Aronsson lyckades SAIK trycka in två baljor sista tio minuterna och ta åttonde raka segern. Starkt gjort.

Frisco är ny fyra i tabellen efter seger med 3-2 hemma mot Främmestad. 3-0 höll på att tappas, men hemmalaget höll undan och vann med 3-2.

…………..

I damfyran räckte Annelund inte riktigt till mot serieledande Elfsborg U. Gästerna var effektiva framför mål och vann med stora siffror på Mörlanda Sportcenter.

Förluster blev det även för Hemsjö och Södra Härene/Östadkulle. HIUF föll med 2-1 mot Brämhult U medan SHIF/ÖSK förlorade med 3-2 motBorås GIF. Tungt med uddamålsförluster och båda lagen är fast på under halvan av tabellen.