ANNONS:
ANNONS:

Bea Persson tillbaka i Alingsås

I vintras lämnade Bea Persson Holmalunds IF för spel i Elitettan med Kungsbacka DFF. Men nu återvänder anfallaren till Alingsås och Alingsås FC.

Kungsbacka DFF – som gått urstarkt i Elitettan – plockade till sig flera spelare från Holmalund i vintras och även förre HIF-tränaren Mikael Prodér anslöt som assisterande tränare. Prodér lämnade emellertid klubbens ganska omgående, och nu börjar även antalet Alingsåsspelare minska.

Moa Jarl vände hem till Alingsås FC för någon månad sedan och nu går Beatrice Persson samma väg.

– Det blev för mycket med pendlingen till Kungsbacka och dessutom var det lite turbulent i klubben också, säger Bea, som inte fick starta någon match i Elitettan.

– Kungsbacka har ett extremt bra lag i år och det är stenhård konkurrens, så det säger jag inget om. Däremot är det synd att deras F19 inte fungerade riktigt, hade det gjort det hade jag ändå fått bra matcher och kunnat utvecklats.

Nu tar hon istället ny sats i division 1 med Alingsås FC som hon tränade med för första gången på måndagskvällen.

– Jag hoppas att ett steg tillbaka ska ge mig två steg framåt på längre sikt. Nu kan jag förhoppningsvis få tillbaka lite självförtroende när jag kommer till en trygg miljö och stabil klubb. Dessutom är det nära hem och det är också skönt, säger Bea, som själv tog initiativet till övergången.

– Ja, det var jag som ville tillbaka och tog kontakten. Jag funderade ett par veckor innan jag bestämde mig.

Bea Persson blir spelklar redan i veckan och är alltså tillgänglig vid söndagens match mot Göteborgs DFF.

– Klart jag vill spela, men vi får se vad tränarna säger, avslutar hon.

Jenny Holm – en av tränarna i AFC – är så klart nöjd med tillskottet, och avslöjar att Bea är aktuell redan på söndag.

– För startelvan vet jag inte, där får vi avvakta veckans träningar. Men absolut för en matchtrupp, säger Holm och fortsätter:

– Bea har ju väldigt fina offensiva kvalitéer där vi varit lita tunna och har haft svårt att skapa rena målchanser. Så hon kan absolut tillföra en hel del, särskilt om hon har en bra dag med sitt humör och sin attityd som varit ett litet problem tidigare.

Av de tidigare Holmalundsspelarna har Rebecca Cameras gjort störst avtryck i Kungsbacka och Elitettan under våren. Hon har startat fem matcher och hoppat in i den sjätte. Ebba Ranieli har startat de senaste två medan Bea Persson endast har funnits med på bänken vid två tillfällen. Ronia Gustafsson däremot har inte varit med i matchtruppen någon gång ännu. Kanske talar den knappa speltiden för fler hemvändare innan säsongen är över?

– Vi sa i vintras när det gick så många spelare tillKungsbacka att vi inte kommer att jaga tillbaka någon. Men däremot kanske vi kommer få hem någon och det har ju visat sig vara rätt, säger Jenny Holm.

1 svar på ”Bea Persson tillbaka i Alingsås”

Lämna en kommentar