ANNONS:
ANNONS:

Bengtsson lämnar SAIK för FCT

Fredrik Bengtsson lämnar Sollebrunns AIK. Han ska istället basa över FC Trollhättans U19 i juniorallsvenskan.
– Det gick inte att tacka nej till det här, säger Bengtsson.

Silly Season

SAIK-3

Efter två år i Sollebrunns AIK den här sejouren tar tränaren Fredrik Bengtsson ny sats. Nu i FC Trollhättans U19, där han får huvudansvaret.

– Det känns jättespännande även om det är lite vemodigt att lämna SAIK. Men det ska bli roligt att få träna riktigt ambitiösa ungdomar som verkligen strävar efter att spela minst i division 1. Nu ska jag inte säga att killarna i Sollebrunn inte bryr sig om fotbollen, men man får kanske en lite annan drivkraft här, säger Fredrik, som dessutom är Trollhättepojk från början.

– Jag har sökt mig tillbaka till rötterna. Och det var nästan lite komiskt när jag läste spelarlistan för väldigt många har föräldrar som jag spelat med tidigare. Så jag lär träffa en del gamla lagkamrater runt matcherna.

I går torsdag presenterade han sig för spelartruppen, och nu är det direkt in i hetluften som gäller. FCT spelar nämligen i något som heter Ligacupen och ställs mot Elfsborg, Norrby och Gais redan nu i november.

– Det är ett sätt att förbereda ungdomarna för att klara fler matcher och en längre säsong. Och det ska blir riktigt roligt att komma igång direkt.

Sedan under säsong väntar juniorallsvenskan med matcher mot exempelvis IFK Göteborg och Malmö FF. Men Fredrik tror att tränarjobbet kommer att kunna kombineras med det egna familjeföretaget FC Trä.

– Det kommer så klart att ta mycket tid. Men vi har pratat om det hemma och jag kommer att kunna gå ner lite i tid på jobbet. Träningarna börjar ju redan kvart över fyra när killarna slutar skolan.

Vem som kommer att ta över efter Bengtsson i SAIK är ännu inte klart.

– Tyvärr inte, och det är ju lite ont om tränare. Men förhoppningsvis kommer vi att kunna sy ihop en bra lösning för det finns verkligen en potential i de unga killarna här i Sollebrunn.

Utöver Sollebrunns AIK har Fredrik Bengtsson på senare år tränat Nossebro IF, Edsvära/Norra Vånga och varit assisterande tränare i IK Gauthiod.

Lämna en kommentar