ANNONS:
ANNONS:

Blir ett sjätte år i GBK

Niklas Andersson blir kvar i Gerdskens BK, och fortsätter jakten på division 3.
– Vi ska försöka få en lite vassare spets, säger Andersson.

Silly Season

Niklas Andersson och Nicklas Sporre fortsätter samarbetet.
Niklas Andersson och Nicklas Sporre.

I fem år har Niklas Andersson basat över GBK:s A-lag. Nu är det klart att det blir ett sjätte.

– Vi hade en långsiktig målsättning att vi skulle vara i trean 2016 och det var ju ganska nära att det blev så. Jag är grymt sugen på att fortsätta jobba för att rätta till den målsättningen, säger Niklas, som försöker se det positiva med ytterligare ett år i fyran.

– Vi har en del unga spelare som kanske mår bra av att fortsätta bygga i fyran. Vi har alltid sagt att när vi går upp ska vi verkligen vara redo och kunna vara ett lag för övre halvan redan första året. Nu har vi möjlighet att fortsätta bygga för det.

GBK har väldigt många seniorspelare i träning. Det är så klart positivt, men till nästa år sker en liten organisationsförändring för att få till en bättre spets.

– Bredden har vi haft med oss hela tiden. Nu ska vi strama åt A-truppen från 30 spelare till strax över 20, allt för att vi ska få en vassare spets. Det kan bli så att någon faller ifrån, men då får det faktiskt bli så, säger Niklas.

De enskilda samtalen med spelartruppen är ännu inte helt klar. Men Niklas tror att de flesta tongivande spelarna blir kvar.

– Alex Profozic har ju slutat och även Robin Westby har aviserat att han inte kommer att spela. Han kan eventuellt få en annan roll i klubben, men det blir troligen inget mer spel. Men i övrigt får vi se vad som händer i laget.

Det är även klart att Nicklas Sporre blir kvar som assisterande tränare.

– Samarbetet mellan oss fungerar väldigt bra. Sen finns det alltid saker att förbättra och vi håller på att utvärdera vårt eget arbete för att se vad vi kan förfina inför nästa säsong, säger Andersson.

1 svar på ”Blir ett sjätte år i GBK”

Lämna en kommentar