ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar den gångna veckan

Ny måndag betyder ny Bredsida även den här veckan.

Alingsås IF fick en smakstart i Elitettan när nykomlingen Sunnanå tog emot uppe i norr. Visserligen stretade hemmalaget emot i första halvlek, men efter paus rullade målen in. Två från Moa Öhman och två från Rebecca Cameras gav slutresultatet 4-0, vilket inte går att vara annat än nöjd med. Nollan bakåt och två mål från nya anfallaren Öhman, det tror jag var två saker som gladde tränare Carlsson lite extra.

……………..

Derbyt på Alströmervallen var jag nära att bevittna, men jag valde lite lugn och ro istället för att gasa vidare mot Alingsås efter avslutad SMSK-träning. De som letat sig till Alströmervallen fick se Fredrik Johansson ge VIK ledningen på straff och när unge Erik Åhman sedan ordnade 2-0 efter paus var slaget vunnet. Gustav Blomgrens reducering kom med för lite tid kvar för att AIF skulle hinna börja tro på poäng i derbyt.

Tredje raka derbysegern för VIK och rapporterna säger att AIF:s bolltempo blev för lågt och att VIK:s fysik – särkilt i den första halvleken – angav tonen i matchen.

Fin start för VIK med fyra poäng på två matcher. Till derbyt kostade de på sig att låna in målvakten Rasmus Olsson från Vara eftersom Niklas Eriksson var avstängd. Det var en poänggivande investering då Olsson höll nollan ända in på övertid.

I det gröna lägret ser det inte lika muntert ut. Rutinerade Viktor Mollapolci är fortfarande avstängd två matcher ytterligare efter en incident i slutet på förra säsongen och dessutom kommer inte Semir Aganspahic till spel på hela 2024 på grund av att han blivit utbränd. Så det är upp till de grönvita gubbarna som hittills lirat att försöka vände trenden så snart som möjligt, helst redan kommande helg.

……………..

Alingsås KIK åkte till Viken (Åmål) i vad jag på förhand trodde skulle vara ett mittenmöte i division 2. Nu blev KIK utskåpat med hela 7-0 så för alingsåsarnas del får vi hoppas att Viken är ett topplag.

……………..

Holmalund och Gerdsken spelade genrep med blandat resultat. GBK lirade 2-2 hemma mot Grolanda/Floby medan HIF vann med 2-1 mot IFK Falköping. Allvaret i fyran närmar sig för de två klubbarna.

……………..

Från övriga träningsmatcher var kanske det som stack ut mest att Östadkulle slog Långared i grannderbyt med 5-0 och att både Annelund och Alingsås City vann sitt genrep inför att de drabbar samman i premiären. Nog viktigt för Annelund att få med sig en prestation och ett resultat inför den matchen.

……………..

Mitt SMSK har en något sargad trupp för tillfället och vi nöjde oss med att begå premiär på naturgräs i form av träning i lördags. Magra idrottsplats var enda ställe att erbjuda grästräning i Bjärke så där håller vi till nu även kommande vecka innan lördagens genrep. Om bollen studsade något för gubbarna i lördags? Ja, en del, även om både mattan och fötterna var bättre än befarat.

……………..

Kommande vecka rullar det på Vårtipset då en del har premiärer nu framåt helgen. Ännu inte fått särskilt många gliringar för mina tips – men i vanlig ordning räknar jag med att det dyker upp.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar