ANNONS:
ANNONS:

Derbyt överst på listan

Fredagskvällens heta match på Mjörnvallen toppar veckans lista.

Alingsås IF – Vårgårda IK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Glödhett derby som också fungerar som seriefinal i toppen av tabellen. VIK var klassen bättre på Tånga hed i våras när Lord Ofosuhene hade lekstuga mot ett sömnigt grönvitt försvar. Nu suktar AIF efter revansch och en seger som ger fortsatt serieledning eftersom det är Niklas Klingbergs gäng som ligger i topp med två poängs marginal. Båda lagen kommer från bra insatser förra veckan när VIK slog toppkollegan Tidaholms GoIF medan AIF städade av IFK Tidaholm på bortaplan.

Frågan är om AIF den här gången får igång sitt passningsspel bättre eller om VIK utan att förta sig kan ligga rätt i positionerna och stänga ner motståndet? Och om AIF lyckas kontrollera ytan mellan egen målvakt och backlinje där VIK fick operera på ett vägvinnande sätt i våras? Jag tror att svaren på dessa frågor blir en rejäl hint mot ett slutresultat – och mitt tips blir att AIF drar det längsta strået med knapp, knapp marginal.
Tips: 2-1.

Dalsjöfors – Gerdskens BK
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Nytt toppmöte där GBK behöver poäng för att inte tappa än mer fart i jakten på division 3. Min känsla är att GBK är revanschsuget nog efter torsken senast för att vinna här och behålla Dalsjöfors på bekvämt avstånd i tabellen.
Tips: 1-3.

Arentorp/Helås – Annelund
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Annelund vann senast och skakade på så vis lite liv i bottenstriden. Nu väntar Jocke Kanons Arentorp/Helås på bortaplan och inför matchen skiljer det fem poäng mellan lagen. Det betyder att AIF sannolikt inte kan förlora här för att kunna komma ifatt senare i höst. Svår match givetvis, men möjligen att Annelunds pånyttfödda tro kan vara vägen mot tre poäng. Jag tippar tvåan med lika mycket hjärta som hjärna.
Tips: 1-2.

Häcken – Alingsås IF
Serie: Elitettan.
Kommentar: Bottenlaget Häcken har inte visat tillräcklig klass för att på allvar hävda sig i näst högsta serien. Därför ska ett allsvenskt jagande AIF klara av att vinna här och ta tre poäng – allt annat vore ett stort misslyckande.
Tips: 0-3.

Bosna – Sollebrunn
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Seriefinal där Sollebrunn sannolikt inte har råd att förlora för att det ska kännas troligt med serieseger. Bosna har revansch att utkräva efter SAIK:s storseger i våras – men här tror jag faktiskt på ny blåvit seger. Det blir säkerligen tuffare än vårens premiär, men tre poäng och återtaget initiativ i tabelltoppen ska det kunna bli.
Tips: 1-3.

Lämna en kommentar