ANNONS:
ANNONS:

Derbyt överst på listan

Andra halvan i Alingsåsslaget om herrfyran toppar veckans fredagslista.

Gerdsken – Holmalund
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Två poäng skiljer till GBK:s fördel inför årets andra derby. Holmalund vann på Brogårdsvallen i våras, och nu är  det återigen viktiga poäng på spel. HIF har gått starkt i höst och har en plats på topp tre inom räckhåll. Samtidigt har GBK endast en seger på de fyra senaste och därför har också kommandot i serietoppen krängt över till Skepplandas fördel.

Detta är ett mycket svårtippat derby. Klarar unga GBK att kontrollera matchbilden över 90 minuter eller kommer initiativet svänga fram och tillbaka? Kommer Johan Elmander till spel efter sin känning förra veckan? Kan HIF hålla nollan för tredje veckan i rad eller springer GBK ifrån bortaförsvaret? Frågorna är många, och när jag kokar ner allting landar jag i en chansning på ett kryss.
Tips: 2-2.

Alingsås IF – Gamla Upsala
Serie: Elitettan.
Kommentar: Nyckeomgång för AIF väntar. Fyran (avhängt från topp tre) Gamla Upsala gästar trean på Mjörnvallen samtidigt som AIK och Trelleborg spelar seriefinal i Skåne. Det betyder dels en svår uppgift för Grönvitt och dels att det finns chans att gå upp på allsvensk plats igen. Jag tror i alla fall att AIF gör sitt och vinner här, även om det det blir allt annat än en promenad i parken.
Tips: 1-0.

Vårgårda IK – Götene
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Serieledaren tar emot Götene hemma och nu börjar det dra ihop sig på allvar med fyra matcher kvar. Om VIK bara kör på utan att tänka så mycket finns så klart stora möjligheter till tre poäng och fortsatt tätkänning. Men Götene ska absolut inte underskattas.
Tips: 2-1.

Brålanda – Alingsås IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Första fajten efter att Niklas Klingberg lämnade AIF tidigare i veckan. Då passar det bra att jumbon står för motståndet, för här ska det bli seger oavsett tränare. I alla fall om AIF vill spela division 2 2024.
Tips: 1-4.

Frisco – Skepplanda
Serie: Division 2 nordvästra.
Kommentar: Tuff match – men Frisco har kommit igång mot slutet är känns mer stabilt nu än i våras. Därför får hemmalaget mitt tips här, och det behövs en seger för att inte tappa greppet om tredjeplatsen.
Tips: 3-1.

Frisco – Sollebrunn
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Frisco har visat att de kan störa eller vinna mot topplagen hemma på Katebovallen och nu är det serieledaren SAIK som kommer på besök. Sollebrunn har gått som tåget i höst och behöver endast några poäng till för att säkra seriesegern. Blir intressant att se om Frisco kan stå emot även här, men jag tror helt enkelt att SAIK är för bra och har för många fötter som kan avgöra.
Tips: 0-3.

Östadkulle – Alingsås City
Serie: Division 6 Alingsås.
Kommentar: Är City fullt påkopplat efter holmgången mot Sparsör förra veckan och segern i går mot Hedared? Och hur väl kan ÖSK stå emot serieledaren? Jag tror att City kommer att göra det som krävs för att ta tre poäng här. Deras läge i toppen är för bra för att slarvas bort och ÖSK känns inte tillräckligt starkt för att kunna hota här.
Tips: 0-6.

Lämna en kommentar