ANNONS:
ANNONS:

Derbyt överst på listan

Det drar ihop sig i flera lokala serier och nu handlar det om att äta eller ätas i de avslutande omgångarna. Ett typexempel på en sådan match är Alingsåsderbyt där GBK slåss i toppen och AIF i botten.

Alingsås IF – Gerdskens BK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Alingsås har vaknat till liv på sistone med först ett trendbrott i serien och sedan avancemang till final i DM. Det i kombination med att GBK saknar ett par tunga pjäser – i synnerhet Marco Stua som inte sällan visar vägen med sitt slit – gör att hemmalaget får tipset här. Grönvita poäng är nödvändigt och både Andreas Johansson och Oliver Östlind har visat målform på sistone.
Tips: 2-1.

IFK Skövde – Holmalund
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Seger här skulle kunna säkra Holmalunds kontrakt. Men med Felix Martinsson avstängd och ett stort frågetecken för André Nilssons hälsa tror jag offensiven är för tunn och att poängen stannar i Skaraborg.
Tips: 2-0.

Vårgårda IK – Karlstad BK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Karlstad BK jagar serieseger medan VIK visat sviktande form på senare tid. Den kombinationen tror jag mynnar ut i en ganska klar bortaseger där hemmalaget helt enkelt inte riktigt räcker till.
Tips: 1
-3.

Tvärred/Vegby – Annelunds IF
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Varenda poäng är livsviktig för Annelund i bottenstriden och en bortaseger här skulle betyda att även Tvärred/Vegby blir insyltat. AIF har visat bättre stabilitet på slutet och jag tror på god poängchans. Höstens offensive man i AIF – Jesper Blom – skadade dock knäet senast och kommer inte till spel. Ett avbräck så klart, och nu måste någon annan kliva fram.
Tips: 3-4.

Herrljunga SK – Grolanda
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Här tror jag att Herrljunga tar chansen att i princip säkra kontraktet. Grolanda ligger strax ovanför i tabellen och ska kunna vara en överkomlig motståndare hemma på Skoghälla.
Tips: 3-1.

Långared – Sjuntorp
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Vinner Sjuntorp här får de ta på sig guldhattarna och fira division 5-platsen. Men det finns minst sagt lättare arenor är Ollevi att åka till om man ska hämta tre poäng, för har hemmalaget med sitt bästa gäng kan de störa alla lag i den här serien. Men till slut borde Sjuntorps större motivationsfaktor och stabila lagbygge fälla avgörandet.
Tips: 1-3.

Spark – Mjörn
Serie: Division 6 Vara.
Kommentar: Efter gårdagens derbyförlust är Mjörns kvalchanser i princip borta. Det tillsammans med att detta blir andra matcher på fyra dagar gör att Spark får tipset här. Men det blir säkerligen jämnt.
Tips: 3-2.

FOTNOT
I västra damfyran spelar Göta/Ljungskile/Ödsmål borta mot Sjuntorp på söndag. Vinner kombinationen den matchen smiter man förbi Östadkulle och vinner serien. Vid kryss eller hemmaseger blir ÖSK mästare i badtofflor.

4 svar på ”Derbyt överst på listan”

    • Nej, den kom inte med i dag. Två mittenlag där HIF spelar borta, därav gjorde jag så. Rätt eller fel kan man så klart diskutera.

      // Jonas

      Svara

Lämna en kommentar