ANNONS:
ANNONS:

Lager tvekar om en fortsättning

David Lager är ett osäkert kort inför 2018. Studier och boende i Göteborg gör att tiden är knapp för VIK-spelaren.
– Han tar ett beslut efter nyår, säger sportchef Gabor Hacker.

David Lager har varit en stöttepelare i Vårgårda IK de senaste åren. Men om det blir en säsong till på Tånga hed är i nuläget tveksamt.

– David stortrivs i VIK och spelar han någonstans blir det med oss. Men han bor och studerar i Göteborg så det är tiden som är frågetecknet. Men han ska vara med på uppstarten och känna på de nya tränarna, men något beslut om 2018 tar han inte förrän efter nyår, säger Gabor.

Den kanske allra största frågan just nu är dock vem eller vilka som ska efterträda Stefan Strind och Peo Häggström. Där går arbetet framåt. VIK har träffat tre personer (varav två jobbar i par) och har ytterligare två möten inbokade.

– Det handlar om tre huvudtränare och ett par där det i så fall blir fråga om delat ledarskap. Det har varit bra möten hittills och alla fem motsvarar den kravprofil vi har. Nu har vi inte pratat någon ekonomi än men löser vi bara den biten tror jag att vi kommer att hitta nästa tränare i den här gruppen.

VIK har letat tränare i ett stort geografiskt område. Men trots att det finns personer från bland annat Växjö och Ljungby i gruppen, är det inte tal om vare sig hel- eller halvtidsanställning.

– Det är ett rent tränaruppdrag, det har vi varit tydliga med. Vi har en budget vi måste hålla oss till och hittills har det inte varit några problem. De här personerna har visat vilja att hitta praktiska lösningar för att få till ett liv som fungerar även utanför fotbollen.

Utöver David Lagers osäkerhet är det ännu ingen ur befintlig trupp som aviserat att de ska lämna VIK. Det finns också en lista med nya spelare som VIK ska kontakta.

– Målsättningen är att ha en bättre trupp 2018 än vad vi har haft i år. Just nu pratar vi med flera av våra spelare, men vi har inte velat gå ut och störa andra lag. Det är många som spelar viktiga matcher nu i slutet av säsongen.

Är André Nilsson med på listan?
– Det vore tjänstefel att inte ställa frågan till honom, säger Gabor Hacker.

Lämna en kommentar