ANNONS:
ANNONS:

Derbyt överst på listan

I helgen spelas många viktiga och intressanta matcher. Särskilt en stickar ut lite extra, och derbyt tillika toppmötet mellan GBK och AIF är också överst på veckans lista.

HH

Gerdskens BK – Alingsås IF
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Gerdsken har sex raka segrar och dessutom är AIF-målvakten James Clark avstängd här. Med tanke på det håller jag hemmalaget som knapp favorit, trots att grönvitt leder serien i stor stil. Den här matchen är också viktigare för gulsvart i tabellen, så jag väljer att tro på Gerdsken. Det blir också en spännande duell mellan Fredrik Gustafsson och Andreas Johansson som för några år sedan var lagkamrater i Holmalund. Vinnaren där har stora möjligheter att då också vinna matchen åt sitt lag.
Tips: 3-2.

Sjömarken – Frisco
Serie: Division 2 västra.
Kommentar: En poäng räcker för att Frisco ska slå in sista spiken i kistan. Och jag tror inte att det behövs mer än en matchboll för seriens bästa lag att avgöra det här.
Tips: 0-3.

Annelunds IF – Brämhults IK
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: En på många sätt avgörande match i jakten på kvalplatsen mot fyran. Och hemma på centret ska det kunna gå vägen, även om Brämhult är ett mycket kompetent lag om de elva bästa kommer till start. Men jag är optimist här.
Tips: 3-2.

Holmalunds IF – Östersund
Serie: Elitettan.
Kommentar: Mittenmöte mellan två lag som ser ut att ha hamnat i ingenmansland. HIF gjorde en svag insats senast mot AIK och jag tror att Östersund är starkare här och åker hem med tre pinnar.
Tips: 1-3.

Sjuntorp – Sollebrunn
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Ett av de svåraste hindren som är kvar för Sollebrunn är just den här matchen. Sjuntorp har kvalitér i laget, även om jämnheten saknats lite. Seger här och SAIK säkrar minst en kvalplats, och jag tror att matchens större betydelse för gästerna avgör till deras fördel.
Tips: 1-2.

Tvärred/Vegby – HIF Akademi
Serie: Division 3 södra.
Kommentar: En ny chans att avgöra serien för Akademin. Nu är motståndet också mera beskedligt än förra veckan så den här gången ska det gå vägen. Om inte nerverna ställer till det för det unga laget?
Tips: 1-3.

Hudene– Saleby/Järpås
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Efter förlusten mot Härene förra veckan måste det nästan bli seger för Hudene här om hoppet om andraplatsen ska leva vidare. Gästerna är en poäng före Hudene inför matchen, och det här lär bli en stenhård och jämn fajt. Svårtippat, så drar till med ett kryss.
Tips: 2-2.

Holmalunds IF – Tibro AIK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Jumbon på hemmaplan måste generera tre poäng om Holmalund ska knipa kvalplatsen. Men det ska det också kunna bli om HIF kommer upp i något som liknar normal standard. Hinner dessutom Anthon Gustavsson och André Nilsson läka ihop ökar chanserna till seger ännu mer.
Tips: 4-1.

Lämna en kommentar