ANNONS:
ANNONS:

"Det var rena parodin"

Gårdagens DM-match mellan Göta BK och Vårgårda IK fick ett abrupt slut. I förlängningen blev det plötsligt mörkt, och Göta lyckades inte få igång ljuset igen.
– Det är deras ansvar att arrangera matchen, säger VIK-tränaren Stefan Strind.

HIF-VIK

Göta hade kvitterat efter att Jocke Berg blivit utvisad, men Stefan Strind berättar att VIK tog över matchen sista halvtimman trots decimerat manskap.  Men efter 2-2 vid full tid vidtog förlängning i 32-delsfinalen på Strömsvallens konstgräs. Den sena matchstarten 20.30 gjorde dock att ljuset slocknade bara minuter in i förlängningen.

– Tydligen var det någon inställning så att ljuset slocknade 22.15. Satte man på lamporna igen lyste det bara fem minuter innan det blev kolsvart igen. Det var rena parodin och efter tredje gången valde domaren att bryta matchen, säger Stefan Strind.

Vad som händer med matchen återstår att se, men en vinnare måste fram för att DM-turneringen ska kunna gå vidare. Strind berättar att VIK fått information från förbundet om att det kan bli aktuellt med både omspel och återupptagning av matchen där den bröts. I så fall ska Vårgårda åka till Lilla Edet för att spela 20 minuter.

– Ska vi åka så långt för att spela 20 minuter blir det bara löjligt. Men det är en fråga vi får ta upp i föreningen för det är ju dels en kostnad för klubben och dels stör det våran planering. Omspel känns mer lockande, men då ser jag gärna att vi får spela hemma den här gången, säger Stefan Strind, som också menar att det är tänkbart att VIK tilldöms segern.

– Göta arrangerar matchen och har ansvar för att det ska fungera. Nu var det inget som gick sönder eller någon oturligt som man inte kan råda över, utan det var en inställning på belysningen som de inte hade koll på och sedan inte lyckades åtgärda heller.

Oavsett vad förbundets beslut blir räknar Stefan Strind med ett snabbt besked.

– Jag hoppas vi får besked redan i kväll eller senast i morgon så vi får en chans att planera in matchen om den ska spelas om.

Målskyttar för VIK var Richard Wartmark och Peter Andersson.

Lämna en kommentar