ANNONS:
ANNONS:

Division 3 nordvästra

Tre Alingsåslag i samma trea har vi även under 2020.

Toppen: IFK Uddevalla var klart sist i tvåan i fjol och sägs ha tappat en del spelare. Även fjolårets topplag Skoftebyn har en yngre och tunnare trupp i år. Därför känns det vidöppet om de första platserna och jag tror att våra tre Alingsåslag har goda chanser att blanda sig i det hela.

Botten: Fyra nykomlingar i serien där jag tror att Hjo och Kortetala får det allra svårast. Stenkullen och Skövde håller jag som de bästa gängen från fyran, och de kan klara sig på bekostnad av Främmestad eller Tidahoms GoIf.

Med lokala ögon: En ruskigt svårtippad serie – som jag alltid tycker om herrtrean. Även ur lokal synvinkel är det svårt, men ska jag gå på magkänslan säger den att det kan vara ett tronskifte i staden att vänta. GBK har varit given etta några säsonger men nu är det något som säger mig att AIF kan ha något på gång. Klingberg har blivit varm i kläderna och hösten från 2019 var något att bygga vidare på. Så jag löper linan ut i resonemanget och chansar med Alingsås IF tar steget upp i division 2. Konstigt ja. Men det är också en konstig säsong 2020.

GBK är självklart också ett lag som ska vara med och hugga i toppen. Det finns stabilitet och rutin i överflöd och räcker spetsen till kan de givetvis försvara titeln bäst i stan, och då också vara ett lag som helt enkelt kan ta hem det här.

Holmalund tycker jag också känns ganska intressant. De senare åren har de varit ruskigt ojämna men skulle de få in en hyfsat långvarig formtopp i den här korta säsongen kan det räcka en bra bit. Men å andra sidan kan en formdipp bli ödesdiger.

Detta svammel vill jag avsluta med ett bekänna att det var länge sedan jag var så osäker på ett tips som nu. Men ett tips häver jag ur mig lika fullt.

 1. Alingsås IF
 2. Gerdskens BK
 3. IFK Falköping
 4. Skoftebyns IF
 5. Holmalunds IF
 6. IFK Uddevalla
 7. IFK Skövde
 8. Stenkullen GoIK
 9. Främmestads IK
 10. Tidaholms GoIF
 11. Kortedala IF
 12. IFK Hjo

1 svar på ”Division 3 nordvästra”

 1. Haha .. Tro att två av Alingsåslagen kommer etta och tvåa, känns bara larvigt och inte det minsta seriöst… Att placera Falköping trea är humor, att dessutom tro att Tidaholm åker ur, då törs jag hävda att man inte kan fotboll ö h t

  Svara

Lämna en kommentar