ANNONS:
ANNONS:

Division 4 västra

Gerdsken och Holmalund håller i år till division 4. Vad tror vi egentligen om deras säsong?

Toppen: Av de många lag från trean tror jag att Skoftebyn och Trollhättans BoIS står sig bäst här. Skepplanda hotade strax bakom toppen ifjol och är alltid tungt att möta.

Botten: Fristad och Vara hängde kvar med ett nödrop i fjol medan Wargön kommer från femman. Där har ni min bottentrio, även om jag tror på en ganska jämn nedre halva där varje poäng kan göra skillnad.

Med lokala ögon: Både Gerdsken och Holmalund har börjat om på ny kula efter höstens degraderingar. Gerdsken har haft många tunga spelartapp och därför nöjer jag mig med en fjärdeplats i deras fall. Truppen var ung och oprövad inför förra året men då höll det nästan till nytt kontrakt ändå. Men att tappa stora delar av en startelva ännu en gång tror jag blir för tufft för att återtåget ska starta redan nu. Några genombrott på seniornivå kommer att krävas bara för att bli fyra, och precis som i fjol kommer det nog vara svårt att hitta jämnheten över en hel säsong.

Holmalund tror jag också kommer att hålla till i mitten av tabellen. Om Johan Elmander spelar regelbundet ökar sannolikt chanserna att ta fler poäng och avancera i tabellen, men i det stora hela känns truppen ändå inte tillräckligt bred och spetsig för att tipset ska bli mot toppen.

I fyran är ju även plats två och tre hårdvaluta och kanske att vi kan ha något lokalt lag som är med och hugger där om allt studsar rätt.

 1. Skoftebyn
 2. Trollhättans BoIS
 3. Skepplanda
 4. Gerdsken
 5. Sandared
 6. Holmalund
 7. Trollhättans FK
 8. Dalsjöfors
 9. Torestorp/Älekulla
 10. Vara
 11. Fristad
 12. Wargön

Lämna en kommentar