ANNONS:
ANNONS:

Division 5 mellersta

En härlig serie med fem lokala lag – i dag tippar vi mellersta herrfemman.

Toppen: Falköpings FK kvalade sig ur fyran och bör vara revanschsuget här. Jag tror även starka nykomlingar som Hässleholmen och Alingsås City kan blanda sig i det här om allt klaffar för dem, men jag bedömer den här serien som väldigt öppen. Mjörn och Herrljunga skulle också kunna vara aktuella för toppen om de får träff och slipper skador.

Botten: Sparsör kvalade sig upp medan Töllsjö kvalade sig kvar i höstas. Annelund räddade kontraktet tack vare en stark höst i fjol och årets försäsong har sett skakig ut. Där har ni min bottentrio.

Med lokala ögon: Mjörn och Herrljunga känns som två stabila division 5-lag som skulle kunna gå för toppen här. Då krävs det kanske en höjning av lägstanivå så att bottennappen minimeras, för det finns absolut styrka, klass och erfarenhet nog för att sluta bättre än fyra och femma som jag satt dem på.

Istället har jag Alingsås City som bästa lokala lag. Gått lite på magkänsla här då vi inte sett så mycket av hur City står sig mot tuffare motstånd ännu men givetvis finns det i Oliver Östlind och kompani kompetens nog att avgöra matcher även i femman. Om försvars- och målvaktsspel hänger med tycker jag att det bör bli övre halvan för nykomlingen och Philip Bossles intåg gör att jag tror på City som bästa lokala gäng.

Sollebrunn har en bra startelva men jag sätter ett litet frågetecken för bredden. En hel del skador har stört på försäsongen men resultaten har ändå varit ganska goda. Lirarna som varit med förr på högre nivå behöver gå i bräschen, och det tror att de gör tillräckligt bra för att klara kontraktet med viss marginal.

Annelund däremot tror jag få kämpa ännu hårdare för överlevnad än i fjol. Truppen ser tunn ut, och försäsongen har heller inte varit någon höjdare. Nu gäller det att tajta till det, kriga utav bara satan och vinna rätt matcher i bottenstriden.

 1. Falköpings FK
 2. Hässleholmen
 3. Alingsås City
 4. Herrljunga
 5. SK Mjörn
 6. Fristad GoIF
 7. Brämhult
 8. Sollebrunn
 9. Byttorp
 10. Annelunds IF
 11. Sparsör
 12. Töllsjö

Lämna en kommentar