ANNONS:
ANNONS:

Elitettan

I dag drar vi igång det stora Vårtipset med att tippa Alingsås FC:s chanser i Elitettan.

Toppen: Växjö ramlade ur allsvenskan i höstas och känns som ett topplag här. De besegrade också AFC i cupen på ett hyfsat övertygande vis. IK Uppsala var fyra i fjol och bör vara med och hugga i samma del av tabellen även nu. Sen varnar min magkänsla för nykomlingen Team TG som uppstickare samt för Lidköpings FK som känns hyfsat etablerat i Elitettan vid det här laget – även om träningsmatchen mot AFC var svag från skaraborgarna.

Botten: Många nykomlingar i serien, och jag tror att Bromölla, Bergdalen och Rävåsen får det allra svårast i botten. Team TG och Gamla Upsala tror jag mer på som nykomlingar då de övertygade stort i sin respektive division 1-serie i fjol.  Sundsvall var svagt i fjol och kan få det tufft även den här säsongen.

Med lokala ögon: Jag är optimist var det gäller AFC:s säsong 2022. Främst av två anledningar. För det första har laget haft en ganska bra kontinuitet de senaste åren. Lars-Petter Björk är väl inkörd som tränare, men även i spelartruppen är det till stora delar välkända ansikten som känner klubben, den här serien och varandra. För det andra känns årets upplaga av Elitettan något mer överkomlig än tidigare. De där riktiga kanonlagen som gör rent hus ser jag inte på förhand utan jag tror att det kommer bli många jämna och täta matcher där det handlar om att vara noggrann bakåt och ta tillvara på det som bjuds framåt.

Det är en lång och tuff serie, men jag väljer att tro på att AFC lyckas hålla uppe lägstanivån och att poängspelarna turas om att göra det de ska – avgöra matcher. Mitt frågetecken för AFC finns vid försvar- och målvaktsspel, men jag hoppas att förmågan att freda sig på egen sista tredjedel ska hålla till den fjärdeplats jag satt dem på.

  1. Växjö
  2. IK Uppsala Fotboll
  3. Lidköpings FK
  4. Alingsås FC
  5. Team TG
  6. Mallbacken
  7. Älvsjö
  8. Norrköping
  9. Jitex
  10. Gamla Upsala SK
  11. Sundsvall
  12. Bergdalen
  13. Rävåsen
  14. Bromölla

Lämna en kommentar