ANNONS:
ANNONS:

Härlig vecka framför oss

Vi kör igång en intensiv vecka med en Bredsida.

Sicken vecka vi har framför oss. Till helgen spelar Frisco premiär i division 1, Alingsås KIK i division 2 samt alla lag i herrtrean. Innan dess ska vi dessutom tippa några ytterligare serier och njuta av den härliga spänningen i luften som finns under en premiärvecka.

…………….

Alingsås FC spelade premiär i går söndag och fick med sig tre poäng från mötet med Team TG i Umeå. Tove Lorén och Tea Olin blev matchvinnare efter att Lorén gjort det avgörande 2-1-målet och Olin räddat en straff. Smakstart för AFC-målvakten – och viktigt för klubben att Olin direkt visade att hon kan ordna poäng åt laget.

Vi påminner också om tipset av Elitettan som släpptes i fredags.

…………….

Veckans DM-spel bjöd på en stor skräll när Annelund slog ut Vårgårda IK på straffar. Oväntat att VIK inte lyckades mala ner AIF, men samtidigt visar det att Annelund har en bättre stabilitet i laget i år. En del av den förklaras av Joel Hallenberts intåg, men det finns givetvis fler faktorer som spelar in.

I DM är också GBK och Alingsås IF vidare efter klara segrar mot Rångedala och Alingsås City. De senare störde AIF något i onsdagen match men klassen i grönvitt avgjorde till slut.

På damsidan är Frisco och AFC vidare i DM nedan SAIK/Långared föll på wo mot Lödöse/Nygård.

…………….

Helgens träningsmatcher betydde genrep för ett antal lag. Holmalund gjorde ingen kanonmatch när Öcker vann med 3-1. Våran gästskribent Jonatan Tedeborg reducerade på straff i slutet så HIF var aldrig nära något annan än förlust.

Vårgårda IK vaknade till liv efter paus och ordnade till slut 2-2 mot Kongahälla. Gabriel Idehen svarade för båda fullträffarna, och Mohammed Abdulrahman gjorde årets första minuter. Sammantaget bör matchen generera en hyfsat bra känsla inför premiären.

Alingsås IF besegrade Kållerted med 4-3 i sitt genrep. Inget hundraprocentig genrep att släppa in tre bollar, men framåt visade AIF att klassen finns. Fronken Johansson gjorde två och anfallskollegorna Axel Heljegård och Oliver Östlind var sitt.

Frisco vann sitt genrep med 1-0 mot Ljungskile. Maja Bertilsson – också hon gästskribent –  forcerade in en hörna och blev med det matchvinnare i en match som Frisco nog får mycket energi av. Hållen nolla och seger är något att ta med sig in i division 1.

…………….

På en något lägre nivå spelades det också ett gäng träningsmatcher. Vi bjuder här på resultat och målskyttar från dessa.

Annelund-Edsvära/Norra Vånga 2-3
Mål: Gabriel Holmén 2.

Södra Härene – Gerdsken U 2-2
Mål: Sarmad Alsahir, William Häggström.

Stora Mellby – Trollhättans IF 3-1
Mål: Alexander Ericson, Pontus Ahlin, Jonas Mökander.

Sollebrunn – Tofta GIF 5-1
Mål: Jacob Ryberg 2, Alex Östlind Sverin 2. Christian Aronsson.

Östadkulle – Töllsjö 2-1
Mål: Christoffer Lesjak 2.

Vårgårda IK – Toarpsalliansen 3-2
Mål: Emma Andersson, Linn Nordberg, Madeleina Björkqvist.

…………….

Bea Persson med moderklubb Östadkulle och Moa Edrud med moderklubb Södra Härene är uttagna till U23-landslaget som spelar mot Frankrike den 8 april och mot Portugal den 12 april. Inga dåliga grejer det.

…………….

Ni missade väl inte nyheten om att Måltjuven är tillbaka efter två år i dvala?

…………….

För egen del blev det en blixtcomeback när telefonen ringde på lördag förmiddag. Halvkris med folk i SMSK och därför blev det en halvlek för min del. Glad att kroppen inte gör mer ont efter matchen än vad den gjorde före, men det blev också en behaglig match mot högst beskedligt motstånd. Trollhättans IF bör åka rätt ur femman om de inte har bättre grejer att komma med.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar