ANNONS:
ANNONS:

”EM-peppen är på topp”

Maja Bertilsson njuter hellre av EM än tränar på egen hand under sommarledigheten.

Vi är mitt inne i sommaruppehållet och EM-peppen är på topp. Det var längesedan som jag verkligen såg fram emot ett mästerskap lika mycket som jag gjort inför detta EM. Jag har hunnit med att se merparten av matcherna i den inledande rundan. Tyskland och Frankrike i all ära men mest imponerad och positivt överraskad efter första rundan är jag nog ändå av Norge. Säga vad man vill om Nordirland som motståndare men jag fick känslan när jag såg matchen att Norge verkligen blir att räkna med i fortsättningen av turneringen.

Den störst besvikelsen kom egentligen redan dagarna innan premiärrundan drog igång och då syftar jag på korsbandsskadan på den spanska lagkaptenen Alexia Putellas. Jag hade verkligen sett framemot att se hur långt hon hade kunnat leda sitt Spanien. Fast min besvikelse är nog minimal i jämförelse med den hon själv måste känna. Jag måste även medge att jag är lite besviken på att Sverige fick dela på poängen i premiären, magkänslan sa att vi kunde fått ut mer. Men magkänslan säger också att Sverige har mer att ge och alla möjligheter att gå hela vägen i sommar.

Något som jag inte är lika peppad på som EM är den egenträningen som sommaruppehållet innebär. Tror inte jag är ensam om att tampas med de blandade känslorna av att vilja slappna av och att inspirationen till att träna på egen hand inte alltid finns, men även fruktan av att inte vara i form när hösten drar igång. Trots att det kan vara ganska skönt att själv kunna anpassa när man tränar till då det passar bäst i ens egna schema, tycker jag att det är svårt. Jag trivs bättre med det uppstyrda träningstiderna och har faktiskt redan hunnit längta tills de drar igång igen.

För trots att jag varje sommar har en tydlig bild om ett träningsupplägg och skriver in i kalender vad jag ska göra när blir det sällan som jag planerat. Det blir en cykeltur här och ett gymbesök där, men ska jag vara helt ärlig så tar det för det mesta emot ganska mycket vid varje tillfälle. Tur för mig är att jag har en helt fantastisk vän och lagkamrat i Olivia som alltid drar med mig ut på löpturer och träningspass. Hon är en otrolig härlig människa att ha vid sin sida. Hon peppar alltid och garanterat är att det alltid blir en hel del snack och skratt mellan övningarna. Dessutom har hon också tålamodet att förklara och visa diverse styrkeövningar för mig vars styrketränings-kunskaper sträcker sig ungefär till utfallssteg och knäböj. Jag kan lugnt säga att utan Olivia hade mina sommarträningar varit betydligt färre och så oändligt mycket tråkigare.

Hoppas att ni alla har ett fint sommaruppehåll, tränar lagom mycket och kollar på så många EM-matcher ni bara kan, så hörs vi igen när höstsäsongen dragit igång!

MAJA BERTILSSON
Födelseår: 1999.
Familj: Mamma Susanne, pappa Anders, bror Niklas och syster Ebba.
Bor: Herrljunga.
Klubbar i karriären: IK Frisco.
Lokal favoritklubb: IK Frisco.

Fotnot
Texten skrevs i söndags innan den andra omgången i EM-gruppspelet startade.

Lämna en kommentar