ANNONS:
ANNONS:

En Bredsida mitt i veckan

Den här veckan frångår vi rutinerna och bjuder på en Bredsida på en torsdag.

Efter en långhelg i London är jag och familjen nu tillbaka i vardagen. Höjdpunkten för mig och de två stora grabbarna var ett besök på Tottenham Hotspur Stadium. Första stora matchen för kidsen och första stora matchen på tio år för mig, och i den andra halvleken ordnade hemmalaget två feta måljubel och tre poäng i derbyt mot West Ham.

Det är konstigt att världsfotbollen ibland känns som en helt annan sport men att det lik förbannat bara är 22 spelare som gör precis samma sak (bara mycket bättre) som alla vi andra som gillar fotboll. Inramningen och hysterin från över 60 000 åskådare gör förstås sitt till för att förstora det som i grund och botten bara handlar om fotboll och prestationer.

Besökte White Hart Lane en gång innan den revs och ersattes av Tottenhams nya arena. Den här nya, feta stadion var verkligen något annat än de jag tidigare besökt och gav mersmak på att uppleva stor fotboll live. Bara att börja spara igen.

…………..

Här hemma rullade det på med en hel del träningsmatcher. På herrsidan vann Alingsås IF mot Hestrafors med 3-1 medan vårt andra division 3-lag , Vårgårda IK, slog grannen Annelund med 3-2. VIK hade även slagit Gauthiod med 1-0 ett par dagar innan Annelundsmatchen – vilket kanske till viss del förklarar varför division 5-laget stod upp så pass bra?

Att besegra Gauthiod var för övrigt ett fint kvitto för Johan Ryséns VIK.

…………..

För våra division 4-lag blev en förlust och ett kryss. Gerdsken gjorde en mycket slätstruken insats mot Lunden/Överås och torskade med 4-1. Holmalund däremot hämtade upp både 0-1 och 1-2 vilket gjorde att matchen mot Stenkullen slutade 2-2.

…………..

Från lägre divisioner har vi två resultat från herrsidan:

Spark – EFFK 2-2
Trollhättan Syrianska – Alingsås City 1-1

…………..

På damsidan laddar Alingsås IF som bäst för premiären i Svenska cupen. Linköping gästar Gerdskenvallen på söndag och det blir förstås något att bita i. Någon träningsmatch spelades inte i helgen, utan det har varit fokus på träning de sista två veckorna.

Söndag kl. 15 är det som gäller för den som vill se högklassig fotboll redan i februari.

…………..

Division 2-laget Frisco däremot spelade med framgång match den gångna helgen. Seger med 8-3 hemma mot Toarpsalliansen, och allra roligast hade Fatimah Al-Attwani som gjorde tre mål för Frisco.

…………..

Alingsås KIK åkte till Mölndahl och vann med 2-1 mot hemmalaget. Lisa Udén och Elin Larsson ordnade målrasslet som i sin tur ordnade segern.

…………..

Från silly season-sidan har vi tre saker att rapportera. Holmalund har hämtat in Simon Vasic från Östadkulle medan Alingsås IF knutit till sig Gustav Björkroth från Qviding. Björkroth ska tydligen vara riktig bra och spelade en hel del i ettan förra året, så det blir kul att se vad han kan tillföra på Mjörnvallen.

Vidare har Albin Andersson bestämt sig för spel i Vårgårda IK under 2023. Tungt tapp för Södra Härene, och en fin förstärkning för VIK om Andersson når samma nivå han hade i GBK för ett par år sedan.

…………..

På söndag spelar Södra Härenes damer kval mot högsta serien i futsal (RFL). Laget fick en plats i kvalet efter att Gotland dragit sig ur och möter nu New Mill FC på bortaplan i Södermanland. Lång bussresa till Södermanland som startar i Vårgårda på söndag morgon. Blir det seger där väntar ytterligare en kvalomgång för att avancera till RFL.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar