ANNONS:
ANNONS:

En långhelg med mycket fotboll

En långhelg med strålande väder och mycket lokal fotboll. Här kommer mina reflektioner från det som hänt de senaste dagarna.

Bredsidan_Inges_2

Förra veckan skrev jag att Holmalund inlett bäst i division 3, men att jag heller inte hade sett dem live än. I torsdags var jag på plats mot Åsarp/Trädet, och efter fjärde raka segern finns det ingen som helst anledning att revidera åsikten om deras fina start. Tvärtom. Holmalund fick absolut ingen lätt resa mot tre poäng. Men när hissen var ur funktion bestämde sig elva krigare för att ta trappan istället. För elva stycken var precis vad Holmalund fick förlita sig på sista timman. Efter 30 minuter spel hade nämligen Anton Stenseke, Adam Axede och Anthon Gustavsson tvingats till byte. Inga dussingubbar precis, och HIF tappade så klart i slagstyrka efter det. Men trots att Gustav Öman gjorde ett snöpligt självmål fanns det tillräckligt med energi och spets för att vända på matchen. André Nilsson ordnade straffen som Dejvid Hasan förvaltade och Markus Wilands snabbhet gav honom ett friläge som i sin tur gav 2-1. Lite passande att vi på läktaren tidigare i matchen stått och pratat om att spelare med sådan ruskig snabbhet som bland annat Markus Wiland besitter kan skapa målchanser och göra mål av i princip ingenting. Att kalla Wilands läge för ingenting är kanske att ta i, men det krävdes en vessla för att hinna först på bollen. Och när en av Holmalunds vesslor var avstängd (Oliver Östlind) klev en annan fram och avgjorde. Att Hasan och Wiland gjorde mål understryker dessutom resonemanget från förra veckan om att det finns många spelare som kan vara tungan på vågen för Holmalund den här säsongen.

…………………

Adam Axede som sittande mittfältare framför backlinjen såg riktigt intressant ut den stunden han lirade. Känns som att han har en stor del i att Holmalund bara släppt in ett enda mål hittills.

…………………

Gustav Öman är en förhållandevis ny bekantskap i HIF:s backlinje. Trots sin ungdom spelade han rejält och resolut, och snacket på läktaren gjorde klart att han till spelstilen är en kopia av sin farbror Mikael Öhman.

…………………

I onsdags vann Annelund derbyt mot Herrljunga med 4-0. Efter paus var Annelund ungefär 4-0 bättre än HSK, och segermarginalen är därför logisk. Krille Holmén var för övrigt bäst på plan. På en helt egen nivå i många avseenden.

…………………

Jalmar Sandberg var en trevlig bekantskap i HSK. Ett riktig yrväder med sin snabbhet och sitt krulliga hår. Kommer göra en hel del poäng för Herrljunga framöver tror jag. För övrigt tränar både han, Joel Sand och Alexander Troije med Blåvitt en gång i månaden. Bara en sån sak.

…………………

Emil Johansson var skadad en hel del i fjol och nu var första gången jag såg honom en hel match. Måste säga att han ofta tog rätt beslut när han hade bollen, och var rent fotbollsmässigt bäst i HSK.

…………………

Tobias Holmén som högerback och Tobias Andersson som mittback. Det kändes fel på förhand med nu efter matchen känns det helrätt. ”Åke” hade dessutom ett plus ett från sin mittbacksposition.

…………………

Alex Forsberg var intressant att se som mittback. Stor, stark, bra tajming i luften och dessutom ett bra tillslag.

…………………

Vårgårda IK FK spräckte nollan framåt men är fortfarande utan poäng. Men 1-3 mot Töllsjö är åtminstone ett anständigt resultat som det går att bygga vidare på. I morgon är det bottenmöte med Säven/Hol, och det derbyt är så klart oerhört betydelsefullt.

…………………

Hemsjös tränare Sackis Tzovas tyckte inte att Mjörn försökte lira fotboll i derbyt. När jag bad Pontus Jarl bemöta kritiken var svaret från Mjörns matchvinnare ganska givet: ”Sa han det, vilken dålig förlorare han är”.

…………………

För övrigt ganska roligt att prata med representanter från båda lagen efter en match. Inte sällan åsikterna om det mesta går isär, och det gäller inte bara Mjörn och Hemsjö utan är mycket mer generellt än så.

…………………

På tal om Hemsjö. Damerna vann derbyt mot KIK och Lisa Molin ryktas ha gjort det snabbaste målet genom tiderna på Byvallen. Efter 30 sekunder slog hon till och gav Hemsjö ledningen.

…………………

Långared fortsätter att imponera. 3-3 borta mot Sjuntorp är ett bra resultat och BoIS är fortfarande obesegrat.

…………………

Kan inte säga att Åsarp/Trädet spelade direkt fult mot Holmalund. Men det var onekligen ett lag som lirade en aning opolerat och inte höll tillbaka trots att man var en halvsekund sen i duellerna. Det finns vissa lag som alltid gör ont att möta, och det såg ut som att Åsarp/Trädet är ett sådant.

…………………

Alingsås IF vann endast med 1-0 mot jumbon. Laget räddades av David Johansson som slog in segermålet i andra halvlek. Oväntat liten seger – men AIF har lika fullt gjort rent hus hittills.

…………………

Frisco vann. Katti Ölvebo debuterade. Annelie Carli gjorde hattrick. Hanna Branmark var bäst på planen. Nu skiner solen på Katebo igen.

…………………

Derbyt på Lenavallen mellan ÖSK och Södra Härene blev jämnt och tätt, men med färre mål än vad jag trodde på förhand. Östadkulle har fortfarande full pott och en nolla i kolumnen för insläppta mål. Inte mycket att anmärka på med andra ord.

…………………

Holmalunds damer tog poäng för tredje matchen i rad. Utan Heather Williams och Sandra Augustsson klev Olivia Sultan som matchens bästa spelare och HIF:s enda målskytt. Imponerande av henne, och imponerande av Holmalund.

…………………

Stötte ihop med en Mellbybo på Brogårdsvallen i torsdags. Han menade att det skulle bli roligt att se Mellbysonen Anthon Gustavsson spela match, för han hade alltid varit skadad när Mellbybon tidigare sett Holmalund. En kvart senare linkade Gustavsson av skadad.

…………………

I kväll spelar Vårgårda IK årets första bortamatch. Laget åker för att möta Götene, vilket är en lurig match. Om VIK vinner har de likt HIF full pott, och den duon toppar då serien fem poäng före nästa lag.

…………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar