ANNONS:
ANNONS:

Segersviten bruten för VIK

Det blev ingen fjärde raka seger för Vårgårda IK. Bortamötet med Götene slutade mållöst, 0-0.
– En ny stabil match som vi nog var värda att vinna, säger tränare Stefan Strind.

Referatet med Jonas

Efter tre raka segrar hemma på Tånga hed åkte VIK i kväll till Götene. Med sig hem fick man en poäng.

– Kryss borta mot Götene är jag nöjd med. De är tunga att möta och har ett antal fasta situationer som är farliga. Men det är egentligen bara på fasta de skapar mot oss, säger Stefan Strind, som såg matchen från läktaren.

– Det var lite högljutt på bänken senast och eftersom jag var huvudansvarig tränare och stod upp vid det tillfället fick jag ta straffet, berättar han.

I första halvlek hade VIK svårt att skapa chanser, och det var istället Götene som låg närmast nätkänning på sina fasta situationer.

– Sen i anda halvlek gjorde vi en liten organisationsförändring och jag tycket faktiskt att vi maler ner dem. Vi har ett jäkla tryck på Götene sista kvarten och skapar flera vassa chanser. Så totalt sett tycker jag att vi var värda att vinna för vi gör en riktigt bra andra halvlek. Vi stod upp väldigt bra på deras fasta och var också lugna och metodiska i anfallsspelet. Planen var väldigt bra och vi hade ett bättre bollinnehav än i tidigare matcher, säger Strind.

Benjamin Hacker, Richard Wartmark och Daniel Olafsson hade alla bra chanser att avgöra på slutet. Och det var också comebackande Olafsson som var bäst i VIK.

– Vi får en dimension till med Daniel. Han är så lugn med bollen och var väldigt duktig på mittfältet, säger Stefan Strind, som samtidigt ger hela laget beröm för en ny stabil prestation.

Lämna en kommentar