ANNONS:
ANNONS:

"Karaktären är otäckt bra just nu"

Holmalund IF har nu tre raka matcher utan förlust. Söndagens bortamöte med QBIK slutade 1-1.
– Vi plockar våra poäng, säger tränare Mikael Prodér.

Referatet med Jonas

Olivia Sultan går fån klarhet till klarhet.
Olivia Sultan går fån klarhet till klarhet.

Efter den snöpliga förlusten i premiären har nu Holmalund tre raka matcher utan förlust. En imponerande svit för en nykomling.

– Det är svårare än vad många tror, titta bara på LFK förra året. Men inställningen och karaktären på spelarna är otäckt bra just nu, säger en nöjd Mikael Prodér, som dock berättar att det var en tuff första halvlek.

– QBIK borta är en svår match och i första krigar de ner oss fullständigt. Vi står väl emot hyfsat med de får ändå 1-0 på oss där, säger HIF-tränaren.

I paus satte Holmalund in Anna Scavo istället för Nicole Fallqvist.

– Vi ville ha mer fart i laget och det fick vi utdelning på direkt när Olivia Sultan gjorde mål. Olivia var outstanding i dag, hon blir bättre och bättre för varje match och kommer att gå riktigt långt, säger Prodér.

Efter kvitteringen hade båda lagen chanser att avgöra matchen, men det hela slutade 1-1

– Det var en ny situation för oss när vi hamnade i underläge. Men vi lyckades kriga oss tillbaka in i matchen och det var riktigt starkt gjort. Vi plockar våra poäng och det känns bra så här långt.

Holmalund fick klara sig utan Heather Williams som är i USA och ordnar med arbetstillstånd. Hon missar även nästa match innan hon är tillbaka på svensk mark. Men nästa fajt mot AIK är Sandra Augustsson tillbaka efter att ha stått över dagens match.

– Hon lirade med QBIK i fjol och det stod i avtalet att hon inte ska vara med och möta dem i år. Men hon är med mot AIK och då har hon lovat att näta, avslutar Prodér med ett skratt.

ÖVRIGA SÖNDAGSMATCHER
Östadkulle – Södra Härene 1-0
Mål: Jimmy Jansson.

Sollebrunn – Upphärad 5-0
Mål: Christoffer Frisk, Sebastian Sanneståhl, Arvid Skoglund, Filip Johansson självmål.

Trollhättans IF – Spark 6-0

IFK Öxnevalla – HIF Akademi 0-3
Mål: Felicia Helgesson 2, Lovisa Larsson.

Åsaka – Hudene GoIF 3-2
Mål: Rebecka Kihlström, Johanna Karlin.

Östadkulle – Äspered 0-0

Lämna en kommentar