ANNONS:
ANNONS:

En ny Bredsida

Vi drar igång min första semestervecka med en liten Bredsida.

Trots att Anton Stenseke nickade in en hörna i matchupptakten blev Holmalund utan poäng i derbyt mot Vårgårda IK. Efter paus vände VIK på steken och tog därmed andra raka segern efter att Gabriel Idehen avgjort det hela med knappa kvarten kvar. Känslan är att det är just Idehen och Lord Ofushene som är de viktigaste poängspelarna i VIK den här säsongen nu när Mohammed Abdulrahman har en del skadebekymmer – han tvingades byta även mot Holmalund.

På tal om poängspelare har ju André Nilsson ännu inte gjort säsongsdebut för Holmalund. Det är ju ett sparkapital av rang, och förhoppningsvis kommer han tillbaka till planen snart.

…………..

Gerdsken svarade för en slätstruken insats hemma mot Skoftebyn. Gästerna vann med 2-0 och därmed tappade GBK viktiga poäng i tabellen.

…………..

Alingsås IF tog en mycket viktig seger när man slog Trollhättans BoIS med 1-0 hemma på Mjörnvallen. Viktig att hålla tätt bakåt efter raset senast, och kanske att det hör ihop med att Andreas Glännbro var tillbaka i mittlåset till denna match? Matchvinnare blev för övrigt Oliver Östlind och redan i morgon väntar nästa match när Vårgårda IK gästar grönvitt. Segraren där har goda möjligheter att fira sommar som bästa lokala herrlag.

…………..

Alingsås FC lirade Västgötaderby borta mot Lidköping i torsdags. Där var tyvärr hemmalaget starkast och knep alla tre poäng, vilket betyder att AFC inte riktigt hakar på i toppen. Synd, men än finns givetvis chansen att vara med och hugga under den här långa säsongen.

…………..

En skön premiär hade Herrljunga SK som bortaslog seriefavoriten Äspered med 1-0. Lasse Axelsson hoppade in och ordnade biffen i slutet av matchen, och faktum är att HSK:s laguppställning borde kunna räcka en bit i den serien. Ska bli intressant att följa.

…………..

Annelund får nog se upp i kampen om bäst i kommunen, även om också AIF fick en bra start. Ett sent avgörande hemma mot Säven/Hol gav tre sköna poäng medan Säven/Hol står på tre raka förluster så här långt. Tuff start är bara riktnumret.

…………..

En tuff start hade vi inte i mitt SMSK. Alvhem var svagt bakåt och när väl ettan och tvåan kom en stund in i matchen var saken klar. 7-0 är ju bra så klart – även om spelet kanske inte värmde så värst mycket.

…………..

Östadkulle fick en bra start i återkomsten till division 5. Hemma mot Sparsör blev alla poäng kvar på Lenavallen och det var så klart oerhört viktigt.

…………..

Kommande vecka rullar det på med lite matcher – utöver morgondagens derby i herrtrean. För egen del laddar vi för Vedum borta innan vårsäsongen kan läggas till handlingarna.

…………..

I dag startar min första semestervecka. Som vanligt ska vi försöka hålla lite liv i sidan även under sommarveckorna, och vi får god hjälp av våra lysande gästskribenter. På onsdag är det Jesper Lindberg som bjuder på några rader igen.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar