ANNONS:
ANNONS:

Fem händelser som sticker ut

Jesper Lindberg listar i dag fem händeler som sticker ut under gruppspelet i EM.

I skrivande stund har åttondelsfinalerna precis dragit igång där Danmark krossade Wales, medan Italien fick en hårdare kamp mot Österrike om en plats i kvartsfinalerna. Tyvärr finns inte möjligheten att vänta ut alla åttondelar utan min tanke idag blir att rikta blickarna på det gångna gruppspelet.

Jag har tänkt plocka ut fem händelser som av någon anledning satt ett extra avtryck. Det kan handla om en avgörande prestation på planen men likväl en händelse utanför arenorna, och det första jag vill plocka fram från de senaste veckorna är dödens grupp.

Dödens grupp
Att tre av lagen skulle vara profilrika, välfungerande och tempostarka var något vi visste redan innan turneringens början. Matcherna mellan Frankrike, Tyskland och Portugal blev både underhållande och intensiva. Men det finns en viktig del som vi inte får glömma och det är Ungens gruppspel. Med ett kryss mot både Frankrike och Tyskland skapade Ungern en gruppavslutning som vi bara kunde drömma om.

Presskonferenserna
Det kan tyckas vara en underlig sak att plocka med presskonferenserna, men i detta fall blir det mer som en rolig grej att se tillbaka på. Genom att plocka bort en colaflaska från pressbordet fick Cristiano Ronaldo aktiemarknaden att falla och Coca-Cola tappade 33 miljarder kronor. Samtidigt som det blir en rolig sak så kan vi kortfattat konstatera att de internationella stjärnorna inte bara kan vara utslagsgivande under 90 minuter fotboll, utan de kan ensamma förändra ekonomin hos ett av världens största företag.

Belgiens stjärna
Efter första 45 minuterna låg Belgien i brygga mot ett energifyllt Danmark. Anfallsmässigt klaffade inget för belgarna och något var tvunget att hända. Som tur var fanns det en lösning i Kevin De Bruyne. Under de 45 minuterna han var på planen lyckades belgaren göra ett mål och en assist, och med hjälp av det vände Belgien matchen. De Bruyne var direkt utslagsgivande och under de 135 minuter som han spelat i turneringen har han varit helt dominant enligt mig. Sättet han spelar fotboll på är helt magiskt och med honom på planen har Belgien alltid en chans att vinna.

Stadio Olimpico
På Stadio Olimpico spelade Italien alla sina gruppspelsmatcher, och vilket sätt de gjorde det på! Mancinis mannar har presterat på en helt ny nivå och är enligt mig kanske den största överraskningen så här långt. Att det är ett bra landslag visste jag sedan innan men det sättet de spelar fotboll på har varit fantastiskt att se. Det är full fart i över 90 minuter och ett mod i passningsspelet som få kan slå. Kan definitivt bli en uppstickare i slutspelet.

Turneringens viktigaste minut
Det går inte att förbise de dramatiska händelserna som utspelade sig på Parken för drygt 2,5 vecka sedan. Jag tror vi alla var lika chockade när Eriksen ramlade ihop och fick kämpa för sitt liv. I slutändan kan vi konstatera att allt har gått bra efter omständigheterna, men samtidigt kan jag inte släppa tanken på hur illa det kunde slutat. I dessa fall är varje sekund otroligt viktiga vilket gör spelarnas och läkarnas prestation ännu mer imponerande. Men oavsett hur turneringen slutar så kommer den största segern ägnas åt läkarna på parken.

FAKTA JESPER LINDBERG
Födelseår: 2000.
Familj: Mamma Cilla och min bror Melvin.
Bor: Bergstena med familjen.
Klubbar i karriären: Östadkulle SK.
Lokal favoritklubb: Östadkulle SK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i seniortruppen, även med i en utvecklingsgrupp som jobbar för att göra Lenavallen till en mötesplats för hela Östadkulle.

Lämna en kommentar