ANNONS:
ANNONS:

En ny Bredsida

Vi är tillbaka med en ny Bredsida.

Alingsås FC ställdes inför svårast tänkbara uppgift när man tillbringade helgen i Norrland i ett försök att plocka poäng med sig från Umeå. Men efter 90 minuters slit stod det 1-1 på resultattavlan, vilket får anses vara ett mycket bra resultat för AFC. Kanske lite surt då gästerna brände ett friläge just i slutet av det hela, men ändå en insats som bör ge råg i ryggen inför fortsättningen.

……………

Alingsås IF befäste sin position som bästa lokala herrlag när man hemmaslog toppkollegan Åsarp/Trädet med 5-1. Unge målvakten Philip Bossle blev halv matchhjälte med en straffräddningen när matchen stod och vägde och Axel Heljegård blev hel matchvinnare med sina två mål som inhoppare. Roligt att ett lag hakar på där uppe i tabellen på allvar.

……………

För Vårgårdas magi var borta när Skoftebyn vann med hela 4-0 hemma på Nysätra. Förvånande att VIK vek ner sig så, men samtidigt är Skofta ett bra lag som nu visade att de kommer att utmana om seriesegern så snart Herrestad halkar in i en liten svacka.

……………

Gerdsken blev helt utan poäng när bottenlaget Trollhättans BoIS vann med 2-1 på G-vallen. Förvånade för mig, och nu fick de gulsvarta endast glädjas åt Gustav Blomgrens comeback efter hans långa skadefrånvaro. Det var för övrigt han som satte dit Gerdskens enda mål, och också han som arbetade fram den straff som Jacob Borg bommade just i slutet av matchen.

……………

Holmlaund hade till slut lekstuga hemma mot nästjumbon Ekhagen. Alfred Johansson gjorde hattrick och ungtupparna William Rubendahl (Klabbes son) och Benjamin Koliqi satte dit sina första mål i division 3. Överlag känns det som de yngre spelarna i våra lag i herrtrean tar för sig på ett fint sätt i år, och enda nackdelen med det är att jag har allt svårare att håla koll på alla startelvor och målskyttar.

……………

I damernas division 2 fortsätter det att rulla på för våra lokala lag. Frisco städade av Värsås med 3-1 medan Alingsås KIK bände underläge och vann med 4-1 borta mot Götene FK. Skulltorp toppar serien på en match mer spelad än våra gäng som alltjämt har full pott och var sin imponerande målskillnad. På lördag möts KIK och Skulltorp i en klassisk seriefinal.

……………

Sollebrunn/Långared hade fint besök i form av Elfsborg. Boråsarna var ofina nog att vinna med 4-0 och det går fortsatt lite knackigt för Bjärketjejerna i årets division 3.

……………

Annelunds seriefinal i femman slutade sannerligen i moll. Ledning med 1-0 förbyttes snabbt till 1-2 i slutet av matchen och Fristad har därmed fortsatt full pott i toppen. Första förlusten för Annelund som nu passerades av årets överraskning Östadkulle som gick upp på andra plats efter att Markus Larsson skjutit hem derbysegern mot Säven/Hol med två baljor. Hur långt ska det bära för ÖSK?

I samma serie lirar Herrljunga borta mot Sparsör i kväll.

……………

Mjörn körde den nätta resan till Limmared i torsdagskväll för att spela en viktig match i Boråsfemman. Det visade sig vara värt timmarna i bil eftersom det blev grönvit seger med 1-0. Viktigt i kampen om överlevnad i den serien.

……………

VIK-damerna blev helt utan poäng mot Sjömarken. Sofia Björklunds mål räckte inte utan gästerna vann med 2-1 på Tånga hed. I samma serie är Hemsjö däremot fortsatt obesegrat efter 2-2 hemma mot Brämhult U. Det betyder att HIF smyger med strax bakom toppen.

……………

För egen del är en hektisk vecka med tre matcher på åtta dagar över. Kroppen höll, men hela laget i mitt SMSK saknade både skärpa och energi i den sista prövningen mot Åsaka. 3-3 slutade det hela efter att vår formstarke Adam Boensson tryckt in två sena mål.

Det är när man möter ett anskrämligt lag och inser att man är precis lika dålig själv som tankarna om att man borde sluta spela boll är som störst. I fredags var en sådan kväll, för att sammanfatta det hela.

……………

Vår granne Sollebrunn hade en fin dag när Vedum gästade Nya Bjärkevi. Viktor Sjöö var allra hetast med tre nätrassel när hemmalaget vann med hela 7-0.

……………

I Alingsåssexan har det också spelats matcher. Södra Härene var nära att knipa poäng mot serieledaren Sjövik, men till slut vann hemmalaget med 2-1.

Hemsjö studsade tillbaka från förlusten mot Sjövik när de slog Borgstena med hela 7-0. Samtidigt föll Frisco med 2-0 mot den andra fullpoängaren Dardania, och kanske är de resultatet ett tecken på att Frisco och Hära hör hemma strax bakom täten i år.

Hemsjö körde över Borgstena med 7-0 förra veckan och bör ta tre nya poäng i kväll mot Norrmaln. Även Frisco lirar i afton, då mot Gånghester/Målsryd.

……………

Tipsen i Helgens hetaste var ömsom vin och ömsom vatten. Två spikar på Annelund och Alingsås KIK satt ju fint, men jag var lika väl ute och cyklade rejält på Vårgårdas stortorsk och på GBK:s hemmaförlust. Bara att ta nya tag.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar