ANNONS:
ANNONS:

Facit på damserierna

I dag kollar vi hur rätt eller fel vi hade när vi i våras tippade de lokala damserierna.

Fullträff = exakt rätt placering.
Halvträff = en till två placeringar fel.
Felträff = mer än två placeringar fel.

ELITETTAN
Till tipset
Till facit

Alingsås FC
Tips: 6:a.
Facit: 7:a.
Kommentar: Halvträff. Jag trodde att AFC skulle kunna hota lite hårdare på övre halvan än vad som blev fallet, även om det bara skiljde en placering i tipset.

DIVISION 2
Till tipset
Till facit

IK Frisco
Tips: 1:a.
Facit: 1:a.
Kommentar: Fullträff. Det var med minsta möjliga marginal som Frisco grejade seriesegern och därmed också mitt tips. En strålande bra säsong givetvis.

Alingsås KIK
Tips: 4:a.
Facit: 2:a.
Kommentar: Halvträff. KIK stod sig ännu bättre än vad jag trodde i tipset, även om jag varnade för att det skulle kunna bli ännu bättre än den fjärdeplats jag valde på förhand. En nästan lika strålande säsong som Frisco.

DIVISION 3 VÄSTRA
Till tipset
Till facit

Sollebrunn/Långared
Tips: 7:a.
Facit: 12:a.
Kommentar: Felträff. Generationsväxlingen blev för stor och omfattande även för det så annars stabila division 3-laget från Bjärke. Nu blir det till att bygga nytt i fyran.

DIVISION 4 VÄSTRA
Till tipset
Till facit

Södra Härene/Östadkulle
Tips: 5:a.
Facit: 7:a.
Kommentar: Halvträff. Den nya konstellationen var två poäng ifrån ”min” femteplats. Men säsongen var ändå klart godkänd efter att den inletts med två tunna trupper och avslutats med ett lyckat samarbete som ger hopp inför framtiden.

DIVISION 4 MELLERSTA
Till tipset
Till facit

Hemsjö IF
Tips: 2:a.
Facit: 3:a.
Kommentar: Halvträff. Hemsjö räckte inte riktigt till mot de två U-lagen som tog hand om de första platserna. Men ändå en klart godkänd säsong av de gulsvarta, som har en hel del yngre spelare som kan utvecklas vidare i fyran.

Vårgårda IK
Tips: 4:a.
Facit: 4:a.
Kommentar: Fullträff. En mycket bra säsong av det nystartade damlaget i VIK. Lite extra beröm förtjänas för att de fixade den fjärdeplats jag chansade på i våras.

Lämna en kommentar