ANNONS:
ANNONS:

Gemensamt J-lag kan vara ett första steg

I går spelade Gerdskens BK och Alingsås IF en första match tillsammans. Klubbarna samarbetar redan nu på juniorsidan, och i går premiärspelade laget mot Vänersborgs FK.
– Det fungerar väldigt bra hittills, säger tränare Andreas Blomgren och den nya satsningen.

Blomgren berättar att det till största delen var Alingsås IF som tog beslutet att ansluta sig till Gerdsken på juniorsidan.

– AIF hade cirka tio spelare och tunt med ledare så det var lite svårt att driva ett eget lag. Så de ringde till Janne Nilsson här i GBK och så hittade vi den här lösningen. Det passade väldigt bra för nu är vi kanske 23 man på pappret i truppen.

Alla spelarna är fortfarande skrivna i sin respektive klubb. Då kan de lira gemensamt i juniorlaget och dessutom stärka upp de olika klubbarnas U-lag vid behov.

– Detta kan ju vara ett litet test på samarbetet som är på väg att startas. Och i vår grupp har det inte varit några problem att få ihop laget. Grabbarna känner varandra ganska bra från skolan och umgänge utanför fotbollen så det har funkar väldigt bra, säger Andreas Blomgren, som menar att laget är förhållandevis talangfullt.

– Det finns en hel del lovande spelare så det är roligt att vara igång med matcherna nu. Sen blir det kanske tufft i serien när vi ligger i division 1 som är den tuffaste i Västergötland. Men det är bra med tufft motstånd också.

Gruppen består av spelare födda 1998 – 2001. Årets första match spelade mot Vänersborgs FK i går på Nya Bjärkevi i Sollebrunn, och den vanns av VFK med 6-2.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM SAMARBETET MELLAN AIF OCH GBK.

Lämna en kommentar