ANNONS:
ANNONS:

Hanna Cervin tackar för sig

I dag återser vi Hanna Cervin som gästskribent för sista gången.

Precis som förra året bjöd 2021 på en långdragen försäsong till följd av pandemin. Månaderna bara gick och frustrationen av att endast få träna och inte veta när restriktionerna för matcher skulle släppas bara växte. När jag skrev min första text i januari kunde man bara hoppas på att publikrestriktionerna skulle släppas under årets gång och i slutet av september kom beskedet många fotbollsfans väntat länge på.

Det var gåshud att för några veckor sedan se de fyllda läktarplatserna på det damallsvenska Stockholmsderbyt på Tele2 arena mellan Hammarby och AIK där Bajenfansen kunde sjunga sig hesa efter slutsignalen med vinst och publikrekord. 18 537 åskådare!

Jag har varit inne på vikten av kvinnliga förebilder inom fotboll tidigare. I en av mina tidigare texter lyfte jag damernas OS-silver och efter att ha sett publikfesten på Tele2 är det nog många unga fotbollstjejer som drömmer om att i framtiden stå just där och ta emot fansens jubel.

Det blev varken vinst eller publikrekord på Byvallen i vår sista seriematch mot Alingsås KIK U, men det är inget att hänga läpp över. Vi har i övrigt haft en bra fotbollssäsong, nya spelare har tillkommit, inte större allvarliga skador och mestadels har vi avslutat matcherna med vinstresultat. Så här i efterhand kan man konstatera att vi har haft en ganska så bra fotbollssäsong. Jag hoppas att vår nästkommande försäsong blir kortare och att vi ges möjlighet att få spela en full serie med allt vad det innebär.

Nu har det blivit dags att tacka för mig. Det har varit både roligt och utmanande att vara gästskribent, precis som jag förväntade mig att det skulle vara.

För några år sedan läste jag en bok av Daniel Redgert där han skrev ”När det börjar bli bekvämt måste du göra något som gör att allt blir lite obekvämt igen, annars kommer du fastna. Det ska alltid skava lite.” Jag försöker ofta tänka på det när jag ska göra något nytt vare sig det gäller träning, jobb eller att till exempel tacka ja till att bli gästskribent. Det ska alltid skava lite och det är när det skaver lite som man utvecklas.

Tack för mig!

FAKTA HANNA CERVIN
Födelseår: 1994.
Familj: Mamma, pappa, syster.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Långared BoIS, Vårgårda IK, Holmalund IF, Hemsjö IF.
Lokal favoritklubb: Hemsjö IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Hemsjö IF.

Lämna en kommentar