ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång en ny vecka

Vi startar upp ännu en vecka med att summera den gångna fotbollshelgen.

Det ödesmättade derbyt på Gerdskenvallen blev till slut ganska odramatiskt. Ett ungdomligt Gerdsken visade sig vara lite för ungdomligt och Vårgårdas rutin och högre kvalité lade grunden för en helt rättvis bortaseger. Annars kunde ju den fina starten med det tidiga ledningsmålet varit det som krävdes för att Gerdsken skulle fått matchen dit de ville, men nu vände VIK istället på matchen med tre snabba mål innan GBK hann hitta någon som helst trygghet i försvarsspelet. Den tryggheten infann sig sedan inte på hela matchen, utan känslan var att VIK kunde skapa en farlig målchans varje gång Lord Ofosuhene, Mohammed Abdulrahman, Hassan Najafi eller Gabriel Idehen kom in på hemmalagets planhalva med bollen under kontroll.

Nu var på GBK på intet sätt ofarligt framåt. I synnerhet Eric Gustafsson och Teodor Linn skapade en del oro, och jag kunde under matchens gång konstatera att nya, unga GBK har mycket fin speed i laget. Den speeden byttes ut till tyngd och rutin sista halvtimman i jakt på poäng, men i ärlighetens namn blev den rockaden ganska fruktlös. Totalt sett var det i mina ögon klasskillnad på den individuella skickligheten mellan lagen. Många i GBK visade fina intentioner och enstaka aktioner, men jämnheten var inte tillräckligt hög. Och det är heller inte så konstigt när man tittar på åldersstrukturen i startelvan. VIK gav inte heller den här gången något stabilt intryck bakåt, utan det är fortsatt för lätt att skapa målchanser mot dem. Men framåt syntes det tydligt att det fanns en växel till i jämförelse med GBK.

Detta var första gången jag såg Gerdsken i år. Därför blir underlaget något tunt, men av de fyra lokala lagen är det i mina ögon logiskt att det är just GBK som krigar hårdast för kontraktet i botten av tabellen. Som det ser ut nu blir det en fortsatt kamp mot den andra 19-poängaren Råslätt, och de två möts i sista omgången på Gerdskenvallen. Sicken avslutning på serien det kan bli.

Nu ser VIK ut att klara sig kvar. De har fyra poäng att gå på mot Råslätt och Gerdsken och att båda de lagen skulle plocka så pass många poäng fler än VIK de sista fyra matcherna har jag svårt att se eftersom VIK ska möta de båda avsågade lagen Hjo och Ekhagen.

Gerdskens fyra sista
Trollhättans BoIS (B)
Ekhagen (H)
Åsarp/Trädet (B)
Råslätt (H)

Råslätts fyra sista
Tidaholms GoIF (H)
Alingsås IF (B)
Holmalund (H)
Gerdsken (B)

………….

Holmalund gjorde en mycket slät figur hemma mot Trollhättans BoIS. Det blev förlust med hela 4-1 efter att gästerna avgjort matchen redan i första halvlek. Därmed tog BoIS andra raka segern, och har nu likt Vårgårda 23 poäng.

………….

Alingsås IF hade en roligare lördag när Ekhagen kom på besök. Grönvitt var tillbaka på spelhumör och framför allt de offensiva herrarna trivdes. Christoffer Krabbe gjorde hattrick och seriens skyttekung Oliver Östlind gjorde två nya mål när Ekhagen fick pisk med hela 8-1. Nu har AIF fortsatt greppet om andraplatsen.

………….

Säven/Hol gjorde jobbet i den andra kvalmatchen mot Tranemo. Det blev seger med 3-2 och därmed vanns också gruppen efter två raka segrar. Om jag fattat det fortsatta kvalet rätt väntar nu match mot Trollhättans IF i den ena ”kvalsemifinalen” medan Länghem och Gånghester/Målsryd möts i den andra. Veckan efter spelas sedan ”final” och ”bronsmatch” för att få fram topp fyra. Hur många platser som finns att fördela beror som vanligt på hur det går i division 3.

………….

Alingsås FC hade spelledigt i helgen innan de nu laddar för avslutningen på seriespelet. På tal om AFC har det kommit nyheter om fjolårets måldrottning Ina Österlind. Hon gjorde ju comeback efter sin korsbandsskada nyligen, men tvingades ganska omgående lämna planen med nya knäproblem. Nu har det visat sig att det inte var någon ny korsbandsskada, utan endast ett trasigt ledband. Det betyder kortare frånvaro, och kanske kan hon vara tillbaka i hyfsad tid under 2022.

Växlade ett par ord med Lars-Petter Björk på Gerdskenvallen. Han är i det närmaste klar för en fortsättning med AFC nästa säsong. Är nog bra med kontinuitet för att få helheten att lyfta ett par pinnhål resultatmässigt.

………….

För oss Liverpoolanhängare var det en trevlig söndag från Old Trafford. Ett bra avslut på en bra helg, helt enkelt.

………….

För egen del är min vanliga höst- och vinterträning igång med löpning kombinerat med enklare aktivitet i hemmagymmet. Nytt är dock att jag första gången inte har bilden av mig själv i SMSK-tröja som drivkraft den här vintern. Känns konstigt och sorglig på samma gång, men som det ser ut är det en känsla jag kommer att vänja mig vid.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar