ANNONS:
ANNONS:

Hårda bud i damserierna – KIK får kvala vid serieseger

I sommar har förutsättningarna för förändringen i damernas seriepyramid klarnat. Serieseger i trean räcker inte för avancemang och nästa år finns det återigen en division 5 på damsidan.

Det är Västergötlands FF som har kommunicerat hur övergångsåret 2023 påverkas av den nya seriepyramiden som är på väg att bli klar. Förra året var det de högre serierna som såg annorlunda ut när exempelvis Frisco ramlade ner i nya division 2 trots en fin placering i ettan.

Nu är det de lägre divisionernas tur att påverkas av förändringarna. I division 3 räcker det inte för Alingsås KIK att vinna serien för att avancera utan distriktets tre seriesegrare ska kvala vidare om två platser i division 2.

I botten av trean åker inte bara de tre sista lagen ner i nya fyran. Det kan även bli så att sjuorna och sexorna degraderas beroende på hur det går för Västgötalagen i division 2. Ju fler som degraderas där, desto fler lag åker även ur trean. Detta kan drabba Vårgårda IK som just nu är jumbo och därmed har mycket, mycket lång väg att vandra för att undvika den nya fyran.

För våra nuvarande division 4-lag är det också hårda bud för att få vara kvar i nya fyran. De tre främsta i vare serie är garanterade en plats medan fyrornas framtid styrs av hur många platser som blir lediga. Övriga lag i fyran flyttas ner i nya division 5, som från 2024 blir distriktets lägsta division. Detta innebär att vi i praktiken redan nu kan slå fast att Hemsjö och ÖSK/SHIF kommer att spela i femman nästa år medan nystartade Annelund har en ganska god chans att bli kvar i nya fyran. Just nu innehar AIF den ovissa fjärdeplatsen i tabellen.

Läs mer på VFF:s sida.

Lämna en kommentar