ANNONS:
ANNONS:

”Ingen dag är den andra lik”

Cathrin Rosén skriver i dag om en dag på Mjörnvallen där hon gör allt och ingenting på samma gång.

Att vädret den här semestern varit årets skämt är nog de flesta överens om, så att regnet öser ner måndag morgon på min väg till jobbet är ingen större överraskning. Och just vädret kommer bli förmiddagens snackis och uppta en stor del av tiden min första dag på Mjörnvallen efter ett par veckors semester. Det dröjer inte många minuter innan lagens olika ledare börjar höra av sig om hur det ser ut med tider på konstgräset den här veckan. Mjörnvallens samtliga planer är vattensjuka och får icke beträdas. Det finns två konstgräsplaner för oss att välja mellan, Noltorpsvallen och Alströmervallen, och vi är flera klubbar som slåss om tiderna då alla har samma problem med sina egna planer.

Tiderna räcker såklart inte till så att alla blir helt nöjda men efter lite pusslande har vi nog fått ett godkänt resultat i alla fall. Börjar i mitt huvud redan fundera inför höstens möte med kommunen och föreningarna i stan om hur tider och planer skall fördelas den här vintern. Påminns även om det där styrdokumentet som kommunen tydligen har (som dock ingen har sett 😊 ) angående detta och som efter förra mötet med idrottsrådet skulle mailas ut till alla föreningar inte har kommit, inte till min inbox i alla fall. Letar fram kontaktuppgifter till berörda personer och skickar i väg ett mejl om att jag önskar få detta så snart som möjligt.

En påminnelse plingar i telefonen, ”ring förbundet x 2”. Får tag på Göran på transferavdelningen som tålmodigt och pedagogiskt svarar på mina frågor. Ringer sedan upp Linn, sponsor- och hållbarhetskoordinator på EFD, och pratar om hur vi kan redovisa den del av villkorade medel 2023 som öronmärkts åt kommersiell satsning. Som alltid trevliga dialoger med de som jobbar på förbunden! Har under dessa samtal tre missade samtal från samma nummer, Djupedals rör. Under Gothia Cup gick en av toaletterna sönder och nu är de på hit för att laga den, kanoners. Tjejen i luren vill dock innan ha lite mer information om modell och årgång på toaletten. Känner att jag inte är till mycket hjälp här men vi kommer fram till att den nog är värd att laga i alla fall i stället för att köpa en ny.

Kommande timme går åt till lite ekonomiarbete. Fakturor ska betalas, kundreskontran behöver gås igenom, domararvoden betalas ut och swishkontot behöver stämmas av. Passar även på att kolla igenom friidrottens mail och fakturor och återkoppla till deras kassör.

Jag avbryts av att det knackar på dörren. In kommer ett par som ska hyra klubbstugan nästa helg. De vill få en rundvandring och kolla över hur mediautrustningen fungerar och vad som finns i köksskåpen. I augusti och september är klubbstugan uthyrd i stort sett varje helg, mycket kräftskivor, bröllop och andra festligheter. Klubbstugan, som tillåter 75 personer, lämpar sig ju riktigt bra till detta och är (för) billig att hyra 😊

Scrollar ner i mailkorgen och ser att jag fått mail av Frans på Rättighetsbyrån. Rättighetsbyrån samarbetar med EFD och hjälper klubbar med publikarbetet. Frans besökte oss på Mjörnvallen i juni när vi mötte IK Rössö Uddevalla. Veckan efter hade vi en workshop där vi tillsammans diskuterade igenom olika utvecklingsområden och nu var han nästan färdig med en publikutvecklingsplan för oss i Alingsås IF. Det ska bli väldigt spännande att ta del av den, finns mycket att utveckla med både små och stora krafter. Ett viktigt nästa steg är att forma en evenemangsgrupp som kan driva detta framåt!

I maj startade årets fotbollslek, en grupp för tjejer och en grupp för killar födda 2017. Upplägget är att ledare från de äldre lagen på ett rullande schema tar sig an dessa grupper till en början. Till sin hjälp hade de spelare från våra seniorlag, vilket såklart var väldigt uppskattat hos barnen. Under tiden värvas föräldrar in som vill bli ledare och en del av föreningen, smart upplägg! Jag ringer upp Jennie, som tagit extra ansvar för fotbollsleken, och stämmer av läget. Hon berättar att allt flutit på jättebra och att det är gott om både tjejer och killar i grupperna. Det behövs dock lite fler ledare så här behöver vi jobba på lite. Vi kommer överens om att söndag vecka 34 är en bra dag att starta upp igen och jag skickar ut infon till alla berörda samt hör av mig till Pernilla som sköter våra sociala medier att hon gör en blänkare om detta.

Dagen börjar lida mot sitt slut och jag kan bara konstatera att den gått fort. Jag får ofta frågan vad jag gör nere på Mjörnvallen och jag brukar svara lite skämtsamt att jag gör allt och inget, högt och lågt, ingen dag är den andra lik. Våren rusade fram och det kändes som tiden aldrig riktigt räckte till, nu kommer hösten och förhoppningsvis kommer tid finnas till att utveckla organisation, samarbete och evenemang för att nämna några saker.

Sportsligt bjuder ju också hösten på riktig spänning då båda våra seniorlag är med i toppen av respektive serie, tänk om Alingsås nästa år har ett damlag i Allsvenskan och ett herrlag i division två!

Jag kan slutligen konstatera att jag är stolt över att vara en del av en förening som erbjuder fotboll för både tjejer och killar, från knattar i fotbollslek till 65+ i vår Gå-fotboll!!

CATHRIN ROSÈN
Födelseår: 1980.
Familj: Gift med Martin, döttrarna Isa (15), Ella (12) och Alma (7).
Bor: Kavlås i Alingsås.
Klubbar i karriären: Som spelare Holmalunds IF, Sils IF, Alingsås KIK och som ledare Alingsås KIK.
Lokal favoritklubb: Alingsås, IF och KIK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Klubbchef i Alingsås IF samt pålitligt hejande förälder i Alingsås KIK.

Lämna en kommentar