ANNONS:
ANNONS:

Härlig matchvecka framför oss

Det är bara tisdag i dag. Men eftersom långhelgen bara är en dag bort kör vi nu en lista över veckans hetaste matcher. 

Östadkulle – Spark
Serie: Division 6 Vara.
Kommentar: Ett hyperintressant toppmöte där ÖSK har fem raka segrar och dessutom fördel av hemmaplan. Vid seger drar man ifrån Spark ytterligare och kopplar ett grepp i tabellen. Här tror jag det blir en match mellan ÖSK:s kraft och styrka och Sparks teknik och snabbhet. Vilka som vinner? Tja, svårtippat, så jag drar till med ett klyk.
Tips: 2-2.

Vårgårda IK – FBK Karlstad
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: En viktig match för VIK när det gäller att haka på övre halvan istället för att drar in i den nedre. Och efter två raka förluster behöver laget studsa tillbaka, och helst även stänka ett par baljor framåt. Chansen finns att det lossnar nu när motståndet är något enklare på pappret.
Tips: 3-1.

Alingsås IF – Hestrafors
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Niklas Anderssons Hestrafors har gått som tåget efter den något knackiga inledningen, och skuggar lagen i toppen. AIF torskade senast men hemma på Mjörnvallen är man som bekant ruskigt starkt, och är favorit här. Men efter förlusten senast och Andreas Johanssons något skrala säsongsinledning målmässigt finns det poängchans för gästerna.
Tips: 2-1.

IFK Tidaholm – Gerdsken
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Tidaholm ligger trea, endast tre pinnar efter GBK, så detta blir en skarp utmaning för serieledaren. IFK har en tyngt framåt som inte många andra så nu för Gustafsson och Hallenbert bekänna färg. Magkänslan varnar för Tidaholmsseger här, men det finns heller inget som säger att GBK:s defensiv inte skulle palla det här också. Så varför inte oavgjort?
Tips: 1-1.

Götene – Holmalund
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Götene är ännu utan seger på hemmaplan och måste nog få igång maskineriet om seriesegern inte ska flyga i väg från dem. Holmalund har två raka nederlag och dessutom är Anton Stenseke ett frågetecken här. Är han borta tunnas offensiven ut, och det blir till att andra spelare måste kliva fram. Men hemmalaget knapp favorit här.
Tips: 2-1.

Holmalunds IF– Västerås BK 30
Serie: Elitettan.
Kommentar: Här har Holmalund ett ypperlig möjlighet att fortsätta haka på i toppen på allvar. Västerås parkerar strax ovanför kvalplats, och kommer närmast från 0-3 hemma mot Assi. HIF gjorde en bra match senast där målskyttet lossnade, så jag är optimist här.
Tips: 2-0.

Annelund IF – Säven/Hol
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Annelund gjorde en bra match mot Ardala utan att få med sig något i poängväg. Säven/Hol malde ner VIK FK i derbyt och studsade därmed tillbaka efter två raka torsk. Här tror jag att gästernas tyngd och fart framåt kan ställa till det för Annelund, och Säven/Hol får därmed tipset. Men AIF kan också hota framåt med Gustav Carlsson tillbaka och en formstark Jesper Blom utöver en alltid farlig Gabriel Holmén.
Tips: 2-4.

SAIK/SMSK – Wargöns IK
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: Efter premiärseger har det varit tre tunga matcher för SAIK/SMSK. Man har varit bra med i samtliga men förlorat alla tre med 3-2. Senast var det serieledaren Vinninga som fick sista ordet, och nu väntar andraplacerade Wargön. Men jag tror att det vänder för SAIK/SMSK nu och att laget har mariginlaerna med sig och ordnar en uddamålsseger. Varför inte med 3-2?
Tips:
3-2.

Lämna en kommentar