ANNONS:
ANNONS:

Helgen i punktform

Så är ännu en fotbollshelg avklarad. Här summerar vi det som hände i klassisk punktform.

Holmalunds damer inledde helgen med att förlora mot Kopparberg/Göteborg med 1-0. Vet inte hur vasst lag göteborgarna ställde upp med, men så här på avstånd är det ett resultat som är ganska imponerande.

……………….

Måste säga att Sollebrunns 2-2 borta mot division 4-laget Vara SK imponerar en aning. Unge Axel Skoglund tvåmålsskytt för Bjärkelaget.

……………….

På tal om 2-2. Mitt SMSK klarade samma resultat borta mot Edsvära/Norra Vånga, också de i fyran till vardags. En bra start på tävlingsmatchandet.

……………….

Annelund torskade mot Främmestad med 5-2. Att Främmestad var effektivt överraskar inte då man har Johan Fredlund och Emil Olesen längst fram. Den duon lär göra mycket mål i fyran.

……………….

Holmalunds herrar räddade anseendet när 0-4 efter 35 minuter blev till 3-4 vid full tid. GBK-förvärvet Alfred Johansson var enligt rapporterna pigg, och svarade också för ett av målen.

……………….

Även Alingsås IF mötte lag från en högre division. För grönvitt blev det 2-2 mot division 2-laget Lerum, och AIF har utan tvekan fått en bra start på 2017.

……………….

Herrljunga mötte Trollhättan FF, som agerat slagpåse i sexan på senare år. HSK hade en rolig söndag och vann med hela 7-1.

……………….

Det blåser kring Mikael Prodér igen. Efter det struliga 2016 var han först klar som tränare för Nossebro IF för att sedan hoppa av och istället ansluta till Lidköpings FK Akademi. I helgen kom beskedet att han lämnar även LFK, och på Twitter berättade han att det är en ny roll som arbetsledare som ligger bakom beslutet.

……………….

En annan om inte het så i alla fall ljummen potatis från veckan som gick var den om alla avhoppande lag. FC Gauthiod drog sig ur fyran och börjar istället om i sexan, och Åsaka får inte lag alls utan försvinner från sexan. Tidigare har även Hangelösa (fyran) och LFK Akademi (femman) lämnat sina platser. Att ett lag i sexan tvingas dra sig ur händer nästan årligen och det tror jag de flesta kan köpa. Men i mina ögon är det inte bra när lag från högre divisioner hoppar av så sent som mars månad. Dels får förbundet ett jäkla slit med att fylla alla luckor uppåt i seriesystemet och dels sprider det en oro att man helt enkelt inte vet hur säsongen ska se ut vad det gäller motstånd och divisionstillhörighet.

Hur man löser problemet är en svår nöt att knäcka. I FC Gauthiods fall ska cirka tio äldre spelare bestämt sig för att inte vilja satsa så som krävs för spel i fyran, och därmed lämnat laget. I det läge som uppstod var FC i princip tvunget att dra sig ur eftersom det kvarvarande laget nästan uteslutande består av tonåringar. Så rätt beslut – men månader för sent, och man kan inte nog understryka hur viktig dialogen mellan spelare och klubb är för att i tid räta ut eventuella frågetecken. Åtminstone på rätt sida nyår när man räknar plus och minus efter frimånaden.

……………….

En hel del matcher snöade bort i söndags, och nu har vi ett prydligt vinterlandskap. Hoppas ändå att detta var det traditionsenliga vädermässiga bakslaget, och att vi efter att det är återfallet brutit nacken av sig går mot våren på allvar.

……………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Helgen i punktform”

  1. Ogillar att lag som FC Gauthiod är överlägsna i 5an och sen drar sig ur div.4 för att förmodligen bli ett överlägset lag i div 6 kommande säsong och återigen lär bli ett div.5 lag nästa år igen..

    Svara

Lämna en kommentar