ANNONS:
ANNONS:

Hyllar försvaret efter fin skalp

Vårgårda IK:s maskineri tycks ha tuggat igång. I kväll blev det seger med 4-1 mot division 1-laget Skövde AIK.
– En jättebra insats återigen, säger Stefan Strind.

Förra veckans seger mot Vänersborgs IF följdes upp av en ny imponerande insats i dag. 4-1 hemma mot Skövde AIK skojar man inte bort.

– Jättenöjd med den kollektiva prestationen i dag. Vi har nästan bara fokuserat på försvarsspelet hittills och det har fungerat jättebra på matcherna också. I dag gör vi en kanoninsats bakåt där alla jobbar stenhårt för varandra och håller sig till organisationen, säger Stefan Strind.

Mohamed Abdulraham satte dit 1-0 efter en halvtimme, men SAIK kvitterade strax där på. I början av andra halvlek var det dags för Jahid Jawid att sätta dit sitt första mål i VIK-tröjan.

– En bra central mittfältare som jag hoppas att klubben kommer att lösa. Jag och Peo har sagt att vi vill ha både honom och Dardan Ibishi som spelade vänsterback i dag. De båda har gjort det jättebra så här långt, och Dardan har visat att han skulle ersätta Anton Vilstrup som vänsterback på ett strålande sätt, säger Stefan Strind.

Mohamed Abdulraham satte dit 3-1 innan anfallskollegan Albinot Rexhepi stängde butiken med sitt 4-1-mål.

– Kul att vi skapade mycket även fast vi inte tränat så mycket anfallsspel. Men vi var löpvilliga och hade mycket kreativitet så det var roligt att se. Vi kunde faktiskt gjort fler mål, säger Stefan, som berättar att Skövde AIK kom med det för dagen bästa laget.

– De hade ett par man sjuka vet jag. Men vi vilade också några spelare, som Benjamin Hacker (baksida lår) och Jonas Aronsson (ryggproblem). Men vi har en bred trupp och vi är noga med att ge alla lagom belastning för att få ut max av laget. Vi ska vara förberedda och alltid ge allt för laget, gör vi det är vi riktigt bra. Men det gäller att inte sväva i väg utan att fortsätta jobba hårt hela tiden, säger Stefan Strind.

Lämna en kommentar