ANNONS:
ANNONS:

HIF och KIK mot ett samarbete

Det som varit på gång ett tag har nu klivit in i nästa fas. Mycket talar för att Alingsås KIK och Holmalund Dam gör gemensam sak i framtiden.
– Vi har tillsatt arbetsgrupper som ska utvärdera möjligheterna för ett samarbete, säger Joakim Larsson, ordförande i HIF Dam.

Vi har tidigare skrivit om att Holmalunds Dam ska bryta sig loss ur huvudföreningen. Huvudspåret har varit en sammanslagning med Alingsås KIK, och nu är också samarbetet påbörjat på ett större allvar.

Arbetsgrupper är tillsatta, och deras uppgift blir att hitta lösningar på de mest akuta frågorna som finns inför ett samarbete. Hela satsningen ska bygga på att behålla KIK:s framgångsrika ungdomssatsning samtidigt som man fortsätter med den Elitsatsning HIF Dam stått för på senare år.

Joakim Larsson är ordförande i HIF Dam, och han ser mycket positivt på att samarbetet nu blir mer konkret.

– När det var klart att vi inte skulle vara en del av Holmalund var det självklart att prata med övriga föreningar. Målsättning är att vi ska bli hela Alingsås stolthet, säger Joakim, som också berättar varför just KIK blev huvudalternativet att bygga något nytt tillsammans med.

– Förutom det uppenbara att vi båda siktat in oss på dam- och flickfotboll har flera av oss i Holmalund tidigare varit aktiva i KIK. Vi vet vad föreningen står för.

Det är i huvudsak två olika frågeställningar som ska penetreras av arbetsgrupperna. Men tiden är knapp, för redan till nästa säsong ska de nya eller delvis nya föreningen stå klar.

– Dels handlar det om det praktiska, med plantider, omklädningsrum och allt sånt. Och dels handlar det om värdegrund och policy, vi måste hitta något som båda föreningarna vill och kan stå för. Förhoppningen är att vi redan i slutet av sommaren ska vara redo för nästa steg och gå in djupare frågorna. Det är mycket som ska falla på plats och vi måste veta vad som händer inför 2018, inte minst när vi ska rekrytera spelare och tränare, säger Joakim Larsson.

Lämna en kommentar