ANNONS:
ANNONS:

Inget kan stoppa GBK

Sju matcher. Sju segrar. 21 poäng. Serieledning.
Gerdskens BK ångar på i fyran och i dag blev det seger borta mot Gällstad med 2-0.

Referatet med Jonas

Gerdskens tränare Niklas Andersson är så klart glad som en speleman när han berättar om en ny seger, och en ny defensivt stark insats.

– Det var oerhört stabilt, de skapade egentligen ingenting på hela matchen. Det var på frisparkar, inlägg och långa inkast det kunde ha blivit farligt men vi var först på varenda boll och släppte inte till något, säger Andersson.

Framåt var det Berat Berisha som ordnade de båda målen, även om han fick lite hjälp med det första.

– Ett långt inlägg som målvakten gick upp på, men han nådde den inte riktigt utan tappade in den. Sen är andra målet riktigt snyggt när Berat får en boll av Jacob och rundar målvakten och lägger in bollen, säger Niklas Andersson.

Andra halvlek var oerhört kontrollerad av GBK, som inte gick bort sig i jakten på fler mål framåt.

– Vi slog vakt om ledningen, det är något vi blivit bättre på. Tidigare kunde vi jaga trean för hårt och bli straffade på en omställning men det gör vi inte längre. Vi spelar smartare och det tycker jag är ett sundhetstecken, säger Niklas, som berättar att inte heller Gerdsken skapade chanser i överflöd.

– Vi har ju väldigt många offensivt duktiga spelare som vi nästan får hålla tillbaka lite. Alla tar det defensiva jobbet i första hand, så då blir ju offensiven lite lidande. Men vi har sagt att vi ska försöka ta tillvara på det som dyker upp och det har vi gjort väldigt bra hittills på säsongen.

Hur bra är ni egentligen?

– Håller vi den här nivån är vi svårslagna. Det känns som vi måste ha en lite sämre dag och motståndarna en riktigt bra dag för att vi ska förlora.

Lämna en kommentar