ANNONS:
ANNONS:

Jenny Holm uppvaktas av Jitex

Jenny Holm, 23 år i januari, tillhör navet i Holmalunds IF. Men hennes framtid är något osäker, då ett par klubbar i elitettan tagit kontakt med mittfältaren.
– Jag vill spela i den miljö där jag har störst möjlighet att fortsätta utvecklas, säger Jenny.

Jenny Holm

Första klubb att ta kontakt med Jenny Holm var Hovås/Billdal, som bjöd in HIF:aren tidigare i höstas.

– Jag körde några pass med dem och rent fotbollsmässigt kändes det att det var ett snäpp bättre än Holmalund, Men vid sidan av planen kändes det inte riktigt hundra, det var svårt att komma in i laget och så. Så det känns inte så aktuellt att gå dit för min del, säger Jenny.

Men förra veckan fick hon ett nytt samtal. Då var det Jitex som ville bjuda in till provträningar och nästa vecka ska hon till Göteborgsklubben och känna sig för.

– Jitex har ju haft en jobbig säsong i allsvenskan och har haft ett break från all fotboll några veckor för att få en nystart. Det ska bli jättespännande att komma ner och träna med dem för jag vet ingenting om Jitex som klubb, säger Jenny.

Holm är inflyttad alingsåsare, men har ända tagit klubben Holmalund till sitt hjärta. Med det inte sagt att hon kan tänka sig att byta tröjfärg.

– Jag trivs väldigt bra med laget i Holmalund och vi har en härlig moral och sammanhållning. Men samtidigt är jag nyfiken på att se hur bra jag kan bli i fotboll och då måste jag välja den miljö där jag har störst förutsättningar att fortsätta utvecklas. Nu tror jag att Holmalund som förening kommer att steppa upp lite vad det gäller damfotbollen till nästa år, även om vi spelare inte fått reda på så mycket än, säger Jenny, som ser fram emot träningarna med Jitex.

– Ska bli roligt och intressant att visa upp sig. Deras sportchef har sett oss en del matcher i höst och det har gått bra för mig just nu på hösten. Sen får vi se hur jag trivs med allting när jag är där, det är viktigt att allt känns riktigt bra för att jag ska lämna Holmalund.

Lämna en kommentar