ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 3 – Hanssons sorti

Den här julkalendern innehåller 24 luckor från fotbollsåret 2014. De första 14 luckorna består av händelser som sticker ut från mängden, medan de resterande tio bjuder på en högst personlig topplista.
Håller du med? Eller undrar du hur i herrans namn jag har tänkt för att få ihop den här kalendern? Kommentera gärna nedan.

Julkalender 2014

I många år har Börje Hansson varit en del av den lokala fotbollen. Som tränare har han varit assisterande i Herrljunga SK och haft huvudansvaret i Vårgårda IK, Hemsjö IF, Sollebrunns AIK och nu senast Alingsås IF.

I AIF var han tre säsonger och det var verkligen upp och ner resultatmässigt. Första året var svajigt och ett nervigt kvalspel, där AIF hade marginalerna med sig, räddade till slut kontraktet. Där minns vi flera avgörande mål i slutskedet av kvalmatcherna.

Det andra året var en succé för det nya, frejdiga Alingsås IF. Laget var bofast på övre halvan och hade chansen att nå kvalplatsen mot tvåan ända långt in på hösten. Markus Wiland, Berat Berisha och Adam Axede var några som fick sitt absoluta genombrott under Hanssons ledning, och vi minns också att Andreas Glännbro dominerade match efter match i den grönvita dressen.

Det tredje och sista året gick kurvan nedåt igen. Vårsäsongen blev en besvikelse och trots en spelmässig uppryckning under hösten räckte det inte till nytt kontrakt. Börje Hansson sa efter säsongen att han var helt tömd på energi och att det inte var aktuellt med någon fortsättning, vare sig i Alingsås IF eller i någon annan förening.

Hoppas både för Börjes och traktens fotbolls skull att Vårgårdabon hittar tillbaka till glädjen och kraften så att han i framtiden återigen tar plats på tränarbänken. Överlag har han gjort bra resultat med sina föreningar och det var synd att han skulle sluta som en förlorare med degradering från division 3.

Börje Hansson
Börje Hansson slutar som fotbollstränare. Åtminstone tillfälligt.

Lämna en kommentar