Klent Holmalund fick en poäng

TV: Holmalunds IF kom inte upp i nivå hemma mot IK Rössö. Därför slutade lördagens hemmamatch 1-1.
– Vi är inte värda mer i dag, säger tränare Michael Rosén.

Referatet med Jonas

Moa Edrud var vass i HIF-målet.
Ronia Gustavsson var bästa utespelare trots en missad straff.

Rössö visade redan från start att de inte skulle ge sig självmant mot Holmalund. Laget hade också två raka segrar inför dagens match, och är således fortfarande obesegrat. Ronia Gustavsson gjorde en bra match som mittback, och efter några minuter fick hon visa sin styrka när hon lyckades avstyra en situation som kunde genererat ett friläge.

Efter det hade Holmalund sin bästa spelmässiga period i matchen. Elin Johansson kom runt på kanten och bröt in mot mål, men avslutet räddades av Sara Johansson. Elin hade även ett volleyavslut strax utanför på inlägg från högerbreddaren Matilda Larsson innan 1-0 kom efter knappa halvtimman. Visserligen fick Elin Johansson bollen lite till skänks av gästernas försvar, men avslutet var kyligt när hon lobbade bollen över Sara Johansson.

Men Rössös replik kom omgående, och även den efter lite försvarsslarv. En kommunikationsmiss mellan Moa Edrud och Sara Svensson gjorde att Sofia Olsson hann emellan och snodde bollen. Edrud räddade friläget, men på returen lyckades Sofia Olsson sätta dit 1-1.

– Sara väntade på mig och jag trodde hon skulle ta bort bollen. Lite dålig kommunikation, sa Moa Edrud om situationen.

Lagen hade sedan var sitt bra läge innan pausvilan. Olivia Sultan knorrade bollen i insidan av stolpen och Moa Edrud räddade ett friläge.

Redan fem minuter in i andra akten var det dags för en ny bra räddning av Moa. Rössö tog sig igenom på högerkanten, men HIF-målvakten var snabbt ute och vann den duellen. Resten av halvleken gick sedan i samma stil. Holmalund försökte få till ett avgörande, men bolltempot och kreativiteten var helt enkelt för dålig för att hota Rössö.

– Vi hotar dem inte som vi ska göra i dag. Vi har ju egentligen ingenting framåt på hela andra halvlek. En riktigt bakismatch från våran sida, säger Michael Rosén.

Trots mediokert spel skulle hemmalaget få en högoktanig möjlighet att avgöra tillställningen. Inbytte Anna Scavo gick omkull i straffområdet, och trots att det såg ut som försvararen tog bollen först blåste domaren straff. Att den var tveksam understryks av att gästernas tränare snackade upp sig på läktaren.

Därifrån fick han dock se Sara Johansson rädda Ronia Gustavssons straff. Enda plumpen i protokollet för Gustavsson, som var Holmalunds bästa utespelare i dag.

Sista kvarten öppnade sig himlen, men regnet ändrade inte matchbilden nämnvärt. Röss stack upp i ett par omställningar men Moa Edrud var vaken och tog hand om det som kom emot henne.

– Moa och Ronia var bra, i övrigt var det ingen bra insats. Var nästan lite rädd att det skulle ramla in en bakåt i slutet, och vi var absolut inte värda mer än en poäng, säger Michael Rosén.

Emmelie Farfa saknades i hemmalaget med en hälseneinflammation.

– Jag ska börja jogga nästa vecka och veckan efter det blir det förhoppningsvis fotboll igen, säger Emmelie om skadan.