ANNONS:
ANNONS:

Långared vann – och Ullevi nästa

Långareds BoIS har ett lag för funktionshindrade och i lördags var E-laget – som det kallas – i Kungsbacka och lirade i Västcupen. Där blev det succé, och dessutom ska gänget vara Bänkvärmare på Ullevi den 19 maj när IFK Göteborg tar emot regerande svenska mästaren IFK Norrköping.

E-laget

Det finns ett lag i trakten för spelare med funktionshinder. De spelar ett antal cuper och turneringar under året, och i lördags var Långareds E-lag i Kungsbacka för att spela i Västcupen.

I strålande väder blev resultaten lika strålande. Långaredsgänget vann tre matcher och spelade en oavgjord, vilket räckte för att ta hem slutsegern. På bilden är det Simon och Alex från laget som visar upp segerbucklan.

Nästa torsdag – den 19 maj – ska Långareds E-lag till Ullevi för att agera Bänkvärmare i en allsvensk match.

– Vi ska vara där en timme innan och får titta på uppvärmningen. Sen får vi följa med in i spelarkatakomberna och eventuellt också träffa spelarna efter matchen. Det är oftast ungdomslag som får den här möjligheten men den här gången har det löst sig så att vi får åka ner. Det blir ett stort äventyr, säger Thorbjörn Friberg, en av ledarna för E-laget.

Lämna en kommentar