ANNONS:
ANNONS:

Lesjak räddade en pinne

– De spelar ut oss i första, men vi är klart bättre i den andra halvleken, säger Andreas Glännbro efter matchen mot Skene IF.
Matchens första sjutton minuter innehöll tre mål varav Skene stod för två, medan hemmalagets andra kvitteringsmål kom med dryga fem minuter kvar.

Referatet med JP

Alingsås IF inledde med två farliga chanser där Skenes målvakt gjorde en stabil dubbelräddning. David Johansson sköt strax därefter ett skott som gick precis utanför buren. Istället för att ta ledning fick man efter tio minuter ett mål i baken. Skene spelade runt bollen och när det grönvita försvaret inte hängde med kunde gästerna skjuta bollen i nät.

Oscar Widén kvitterade efter kvarten spelad, men bara minuterna efter tog Skene åter ledningen. Hemmalaget saknade inte chanser att kvittera på nytt men även om både Fredrik Wiland och Widén är farliga framåt ville bollen inte in bakom Skenes burväktare.

Den andra halvleken blev spelmässigt inte lika bra som första. En tongivande anfallare i Skene blev skadad när Felix Hjertqvist Jonsson i hemmaförsvaret vann kampen om boll med anfallaren och när han klev av med skada satsade Skene mer på långa bollar och kontringar än uppspel via marken. Något som lagkapten Glännbro håller med om.

– Vi får äga mer boll i den andra halvleken, säger han och ger en förklaring till sitt positionsbyte från backlinjen upp till anfallet.

– I den första halvleken fick vi försvara oss och då var jag back, i den andra skulle vi fördela lite bollar och då klev jag upp i mittfältet. Sen skulle vi göra mål, då blev jag anfallare, säger en trött Glännbro och skrattar.

Efter att den första halvleken bjudit på tre tidiga mål dröjde det till minut 85 innan andra halvlekens nätrassel kom. Glännbro föll i straffområdet och ville därmed ha straff, men istället hamnade bollen hos Christoffer Lesjak som dunkade in kvitteringsmålet. Från läktarplats såg det ut som om Lesjak gick på kraft i avslutet, men målskytten höll inte riktigt med.

– Jag placerade bollen lugnt, och blev poängräddare, säger Lesjak med ett leende.

Chris Balkerud haltade av plan tidigt i andra halvlek. Bytte snabbt några ord med mittfältaren efteråt och han skakade mest på huvudet och sa att han blivit gammal. Glännbro sa precis samma sak, om sig själv, när han tog sig för knäna och gnydde lite. När jag påpekade Chris uttalande skrattade 31-åringen och sa ”vänta 10 år”…

Christoffer Lesjak blev poängräddare.
Christoffer Lesjak blev poängräddare.

Glännbro

Jocke Larsson

Lämna en kommentar