ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 11 – Östadkulles ras

Den här julkalendern innehåller 24 luckor från fotbollsåret 2014. De första 14 luckorna består av händelser som sticker ut från mängden, medan de resterande tio bjuder på en högst personlig topplista.
Håller du med? Eller undrar du hur i herrans namn jag har tänkt för att få ihop den här kalendern? Kommentera gärna nedan.

Julkalender 2014

Östadkulle SK hade ett fantastiskt 2013 och var då med och hotade om topp två i division 5 ända in i slutomgångarna. Tränare Per Krantz succé fortsatte sedan under våren 2014 då poängen trillade in i strid ström.

Men så hände det någon under hösten. Flera av nyckelspelarna försvann av olika orsaker och med det tappade laget också i slagstyrka. ÖSK var ett stabilt mittenlag när hösten tog vid och den 10 augusti slog man Säven/Hol med hela 5–0 hemma på Lenavallen. Det blev Östadkulles sista seger för säsongen.

Resten av matcherna gav endast två poäng, och innehöll bland annat förluster mot de båda degraderade lagen Hedared och Stora Mellby. Nedflyttningsstrecket närmade sig med stormsteg, men ett par omgångar före slutet kunde ÖSK andas ut. Till slut skiljde det fem poäng ner till Sollebrunn på kvalplats, och det kunde Per Krantz och kompani tacka den fina vårsäsongen för.

Återstår att se om ÖSK kan mobilisera ny kraft med Klas Karlsson som tränare 2015.

Lämna en kommentar