ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 18 – plats 14 och 13

Den här julkalendern innehåller 24 luckor från fotbollsåret 2014. De första 14 luckorna består av händelser som sticker ut från mängden, medan de resterande tio bjuder på en högst personlig topplista över traktens 20 bästa fotbollsspelare. Listan är gjord både efter rena kvalitéer och efter hur viktig personen i fråga varit för sitt lag.
Håller du med? Eller undrar du hur i herrans namn jag har tänkt för att få ihop den här kalendern? Kommentera gärna nedan.

Julkalender 2014

14 – Michael Andersson, Vårgårda IK.

En stenhård anfallare som aldrig är rolig att möta som försvarare. Bestämde sig sent för at byta från Annelunds IF till Vårgårda IK, och det ska alla VIK:are vara glada över. Med sitt slit och sitt målsinne är han en spelare som verkligen gjort skillnad i årets Vårgårda, och han har alla möjligheter att fortsätta utvecklas nästa år. Gjorde en del mål i division 2 med Annelund, men har också en misslyckad sejour i Ulricehamns IFK bakom sig. Men årets säsong visar att ”Turbo” definitivt gjorde rätt som lämnade Annelund och testade högre upp igen.

13 – Anthon Gustavsson, Holmalunds IF.

En oerhört mogen fotbollsspelare som är som klippt och skuren för en sittande mittfältsroll. Lojal och arbetsvillig, och dessutom trygg med bollen i speluppbyggnaden. Har dessutom fördelen att han är användbar som mittback om det krävs. Anledningarna till att Gustavsson, som spelat division 1 med FC Trollhättan, inte hamnar högre upp på listan är två. För det första har han visat sig skadebenägen och spelar sällan 22 matcher per säsong. För det andra bidrar han i mitt tycke för lite i det offensiva spelet. Han har kompetens nog att hota mycket mer både på egen hand och med avgörande passningar, men väljer ofta ett säkert alternativ istället för att försöka såra motståndarna sista tredjedelen.

3 svar på ”LUCKA 18 – plats 14 och 13”

    • Stämmer att det än så länge bara är killar med i nedräkningen. Men jag kan avslöja att det framöver kommer dyka upp några tjejer som jag tycker hör hemma på en lista bland traktens 20 bästa spelare. Alltid svårt att jämföra dam- och herrspelare givetvis, men jag har försökt göra en bedömning som innefattar alla traktens fotbollsspelare när jag gjort topplistan.

      // Jonas

      Svara

Lämna en kommentar