ANNONS:
ANNONS:

Lucka 6 – kvalspel

Den här julkalendern innehåller 24 luckor från fotbollsåret 2014. De första 14 luckorna består av händelser som sticker ut från mängden, medan de resterande tio bjuder på en högst personlig topplista.
Håller du med? Eller undrar du hur i herrans namn jag har tänkt för att få ihop den här kalendern? Kommentera gärna nedan.

Julkalender 2014

Det var inte så värst många lokala lag som fick förlängd säsong i höstas. På damsidan var det Alingsås KIK som kvalade för överlevnad i tvåan och Holmalund U som kvalade för att gå upp till samma serie.

Alingsås KIK fick en smakstart i sin trelagsgrupp när de besegrade IFK Tidaholm med klara 3–0 hemma på Alströmervallen. Veckan där på väntade gruppfinal mot Lidköpings FK U och där räckte alingsåsarna inte riktigt till. Linnea Axede gjorde visserligen två mål, men det hjälpte inte när LFK U vann med 5–2.

Holmalund U å sin sida vann sin trelagsgrupp på målskillnad efter 0–2 mot Falköpings FK och 4–0 mot Trollhättans BoIS. Gruppseger räckte emellertid inte till avancemang utan det blev en avgörande match mot LFK U. Där visade sig alingsåsarna bäst och vann med 2–0 efter att båda målen gjorts av Olivia Sultan. Därför kvalade HIF U upp i division 2, men på det omtalade representantskapsmötet för ett par veckor sedan röstades som bekant U-lagen bort från representationsserierna. Därför blir det KIK, och inte Holmalund U, som spelar i tvåan nästa säsong.

På herrsidan var det bara Sollebrunns AIK som tvingades kvala. En inledande seger mot Horred gav hopp om fortsatt spel i division 5, men i gruppfinalen mot Töllsjö var SAIK aldrig riktigt nära att ta chansen. Gästerna gjorde 2–0 tidigt i matchen och kontrollerade sedan det hela in i mål och vann med 4–1. Sollebrunn således i division 6 nästa säsong. Stor segerorganisatör i Töllsjö var Rasmus Johansson, som en del Alingsåsklubbar i högre divisioner ryckt i sedan dess.

Lämna en kommentar