ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 9 – Nedläggningen

Den här julkalendern består av 16 minnesluckor från fotbollsåret 2016. De sista åtta luckorna är vigda åt en högst personlig lista över årets bästa lokala spelare.

I månadsskiftet mellan maj och juni var det turbulent i FC Alingsås. Succétränaren Andreas Kjellström hade redan innan säsongen tvekat om en fortsättning men till slut bestämde han sig för att följa med laget upp i femman.

Målsättning var att bli topplag redan första året på den nya nivån, men under våren gick inte resultaten med den unga föreningen. Det snackades om dålig träningsnärvaro, väldigt mycket bommande chanser och dessutom föll laget emellanåt tillbaka i gamla synder med tappat humör och många kort.

De turbulenta dagarna började med att Andreas Kjellström valde att hoppa av sitt uppdrag i klubben. Till en början gjorde ordförande och spelare Ibis Ramadanovic gällande att FC skulle hitta en lösning för fortsatt verksamhet. Men på spelarmötet som följde togs istället beslutet att dra ur laget ur femman och lägga ner föreningen. Svagt intresse från spelarna och en dyster ekonomi ska ha varit skälen till nedläggningen. Division 5 mellersta slutfördes därför med endast elva lag.

Läs mer:
”Vi ska försöka lösa det här”.

Kjellström om avhoppet.

FC lägger ner verksamheten.

Lämna en kommentar