ANNONS:
ANNONS:

Nu finns Holmalunds IF Akademi på pappret

Holmalunds IF har nu fått klartecken på att deras Akademi är startad, och den nya föreningen spelar nästa år i division 4. Baksidan med den här satsningen är att några spelare hamnar i kläm.
– Vi försöker ta hand om alla, men några kommer att byta klubb, säger tränare Michael Rosén.

Den nystartade Akademin leds av Mikael Prodér och består främst av unga, talangfulla tjejer. Det, i kombination med en slimmad A-trupp, gör att en del trotjänare helt enkelt inte får något naturligt lag att spela för i Holmalund nästa säsong.

– Vi hade möte i torsdags och förklarade upplägget för alla tjejer. Vi tar hand om alla som vill stanna kvar och tvingar inte i väg någon. Men en del måste helt enkelt byta förening för att få spela vettiga matcher. Så klart ett jättetråkigt besked att ge, säger Michael Rosén och fortsätter:

– Vi har gjort ett par undantag för att stärka upp Akademilaget med några äldre spelare. Lovisa Hallén och Sandra Johansson kommer att finnas med där, och det ger också en trygghet ifall det skulle bli väldigt många skador i A-laget.

Sara Kjellén och Maja Johansson väljer att sluta eller ta ett uppehåll från fotbollen. Vidare lär Emma Hovisalo, Jennie Wennergren och Sofie Johansson dyka upp i andra lag.

– Vi har påbörjat ett samarbete med KIK, Sollebrunn, Hemsjö och Södra Härene och tanken är att de föreningarna ska kunna få tillbaka lite av oss. De här tjejerna skulle exempelvis utan problem klara av att spela division 2 med KIK nästa år, säger Michael Rosén.

En annan spelare får en ny roll i Holmalund. Catrin Åstenius kliver nämligen in och assisterar Mikael Prodér som ledare för Akademilaget.

– Jättekul, och ännu en pusselbit som hamnade rätt. Det känns som organisationen börjar sätta sig nu och det känns väldigt bra. Även damsektionen är betydligt starkare än på länge efter att flera nya namn och tillkommit. Det ökar så klart chanserna för oss att göra ett bra jobb, säger Michael Rosén.

Lämna en kommentar