ANNONS:
ANNONS:

Nu kör vi igen

Då var det måndag och den stora ”nu ska vi igång-veckan” är därmed inledd. Vi bjuder på lite uppsnack inför den avgörande hösten.

Höstsäsongen startade redan i lördags när Alingsås FC tog en mycket stark seger borta mot Rössö. Det var sjunde raka vinsten för AFC, och nu är man med och hugger i toppen på allvar. Vinner man mot Skövde KIK kommande helg ska det mycket till om man inte slutar topp tre, och man kan istället sikta på att avancera ytterligare från den tredjeplats man nu innehar.

Vårgårda IK sparkar igång sin höst redan i kväll. Vänersborgs FK gästar Tånga hed och i den matchen tippade vi hemmaseger i Helgens Hetaste i fredags. Ska bli spännande att se om VIK kan gaska upp sig lite i höst och då också ta sig över nedflyttningsstrecket.

I morgon tisdag kör Gerdskens BK igång med en tuff bortamatch mot Trollhättans BoIS. Där ska mycket viktiga poäng fördelas i toppen av tabellen och kanske får vi redan här en fingervisning om GBK är ett lag för topp två eller inte.

Sedan rullar veckan på med den ena matchen efter den andra. ÖSK och VIK FK spelar ett hyperintressant derby i 0322-femman och Alingsås IF startar om mot svårspelade Skepplanda, för att nämna ett par fajter.

Så här är läget i samtliga lokala tabeller inför hösten. Vi har också kryddat varje serie med en liten kommentar.

HERRAR

DIVISION 2 NORRA
Kommentar:
Här gäller det att höja kollektivet och få en bättre kontinuitet i laget under hösten. Då finns goda möjligheter att ta fler poäng i våras och därmed klara kontraktet i division 2. Ska bli kul att se vad nye Arjan Mostafa kan bidra med i VIK-tröjan.

DIVISION 3 MELLERSTA
Kommentar:
Som sagt spelar GBK en nyckelmatch redan i morgon mot Trollhättans BoIS. Seger där och det ser ut att bli en högintressant höst för GBK i toppen. För HIF gäller det att hitta en jämnhet och plocka poäng tillräckligt för att skaka av sig strecket. Tuff nystart mot Mellerud, men ändå en klar segerchans där.

DIVISION 4 SÖDRA
Kommentar:
Grönvitt toppar serien och ska kunna lösa det här. En bra start mot Skepplanda på fredag skulle nog kunna få laget att slappna av ytterligare och gilla läget istället för att känna sig jagad och pressad.

DIVISION 5 MELLERSTA
Kommentar:
I botten är det synnerligen intressant med lokala ögon sett. Risken är överhängande att minst ett av våra lokala lag ryker ner i sexan, så det gäller för alla inblandande lag att ta på blåstället och kriga för överlevnad. Längre upp hittar vi Säven/Hol, som har chansen att blanda sig i kampen om kvalplatsen mot fyran.

DIVISION 6 FALKÖPING
Kommentar:
Annelund toppar serien, även om det inte är med mycket. Det lär också bli en fajt ända in för att ta hem det här för Krille Holméns gäng. Frisco och Södra Härene hittar vi längre ner, men har ändå gjort det helt okej med de förutsättningarna de gick in i den här säsongen.

DIVISION 6 BORÅS
Kommentar:
Mjörn är med och hugger i den absoluta toppen och det ska bli riktigt roligt att följa deras höst. Derbykampen är sedan länge avgjord då Hemsjö hade en tung vår, men det finns ju ett derby kvar där gulsvart kan återupprätta en viss heder.

DIVISION 6 TROLLHÄTTAN
Kommentar:
Toppen har sprungit ifrån både Långared och SMSK en aning som under hösten i första hand får inrikta sig på att utveckla det egna spelet och bygga inför 2019.

DAMER

DIVISION 1
Kommentar:
Kan bli en rolig höst för AFC som just nu går som tåget. Om Rössö börjar hacka lite i toppen tror jag inte att AFC är sent med att ligga och skava ännu hårdare just bakom i tabellen.

DIVISION 2 NORRA
Kommentar:
Vad ska kunna stoppa Frisco i den här serien? Ingenting, tror jag.

DIVISION 3 VÄSTRA
Kommentar:
Hemsjö jagar nytt kontrakt medan både SAIK/SMSK och Alingsås KIK jobbar mer i lugn och ro med sin etablering i division 3. Med Jessica Julins intåg tror jag att framför allt KIK kan klättra lite till i tabellen under hösten.

DIVISION 4 VÄSTRA
Kommentar:
Södra Härene har en tuff vår och måste göra en bättre poängmässig höst för att undvika jumboplatsen. ÖSK – med nya tränaren Peter Friman – jagar i toppen och siktar på att ta steget upp till trean.

Lämna en kommentar