ANNONS:
ANNONS:

Våra bästa lag ska igång

Alingsås FC och Vårgårda IK. Våra två högst placerade lag ska igång med höstsäsongen och vi har tippat deras båda matcher.

IK Rössö – Alingsås FC
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Rössö toppar serien ganska överlägset efter en obesegrad vår med endast sex insläppta mål på tolv matcher. Därför slår AFC ur underläge här, men en nystart är alltid vansklig när man som serieledare hunnit fundera en sommar över hur bra våren har varit och hur bra det ser ut i tabellen. Dessutom avslutade AFC våren med sex raka segrar och har efter en knackig inledning klättrat upp till en tredje plats inför hösten. Nu har också laget förstärkt av hemvändande Ebba Ranieli som naturligtvis blir nyttig efter sin vårsäsong i Elitettan. På minuskontot står dock Bea Persson som lämnat klubben.
Tips: 2-2.

Vårgårda IK – Vänersborgs FK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Returmöte från vårens premiär som slutade med delad pott på Vänersvallen. VFK har varit en besvikelse poängmässigt och lär inte ha med toppen att göra den här säsongen. Men det finns en del klasspelare och det krävs en bra prestation för VIK om man ska vinna här. VIK har förstärkt under semestern och Arjan Mostafa kan absolut bli en ny injektion på Tånga. Daniel Olafsson är tveksam till spel här och Mohammed Abulrahman lär inte vara tillbaka redan till den här matchen, så när den duon är tillbaka i full form blir laget VIK så klart bättre. Men redan nu tror jag att de kan ge VFK en match efter att ha slickat såren under sommaren efter den besvärliga våren. Jag tror på en bra höststart med minst en poäng, kanske till och med tre.
Tips: 2-1.

Lämna en kommentar