ANNONS:
ANNONS:

Nu ska det avgöras

Så var den sista rejäla seriehelgen här. Vi har tippat alla matcher som betyder något ur tabellsynpunkt.

Gerdskens BK – IFK Skövde FK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: GBK måste vinna och sedan hoppas på rätt resultat i två matcher för att nå kvalplatsen. Skövde krigar för att nå den negativa kvalplatsen så har allt att spela för även de. Jacob Borgs avstängning är ett avbräck, men jag tror ändå att GBK gör sitt och vinner här.
Tips: 3-1.

IFK Tidaholm – Holmalunds IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Vid seger är det troligt att IFK Tidaholm behåller den kvalplats man just nu innehar. HIF har å andra sidan inget att spela för, mer än att de kan hjälpa GBK upp till en kvalplats om de tar poäng här. Frågan är hur långt den motivationen räcker?
Tips: 3-1.

Örebro Syrianska – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Örebro är förankrat strax bakom täten och kommer egentligen vare sig upp eller ner i tabellen. Annat är det för VIK som har precis allt att spela för i den stenhårda kampen runt strecken. Hemmalaget har nog en extra nivå att plocka fram, men frågan är ju om de lyckas med det? En liten dipp där samtidigt som VIK får in en fullträff kan ge bortalaget poäng här.
Tips: 2-2.

IFK Trollhättan – Alingsås IF
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Det som talar emot AIF här är att de oavsett resultat lär gå upp till division 3 och att IFK Trollhättan spelar för en kvalplats. Men jag tror ändå att AIF vill vinna serien av egen kraft och tar minst den poäng som krävs för det. Läs mer om matchen här.
Tips: 2-3.

Östadkulle – Herrljunga
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: HSK behöver vinna för att vara helt säker på att slippa kvalplatsen, även om både Bollebygd/Olsfors och Vedum behöver smita förbi för att det ska bli förlängd säsong. Men mot ett avsågat ÖSK tror jag att HSK gör jobbet.
Tips: 1-3.

Södra Härene – Annelund
Serie: Division 6 Falköping.
Kommentar: Seger så är saken klar för Annelunds IF. Granhagen kan vara svårspelat, men den betydligt högre motivationen hos bortalaget samt att AIF visat upp en bra stabilitet på sistone gör att jag tror det här går vägen. Läs mer inför matchen här.
Tips: 1-4.

Östadkulle – Hörnebo
Serie: Kval till division 3.
Kommentar: Första matchen i trelagsgruppen som även utgörs av Tidaholms GoIF. Hemma bör ÖSK vinna för att hoppet om uppflyttning ska leva vidare på riktigt allvar. Och jag tror att man löser tre poäng här och skaffar sig slagläge i gruppen. På förhand är det bara gruppvinnaren som går upp till trean, men även tvåorna kan eventuellt få en extra chans.
Tips: 4-2.

Lämna en kommentar