ANNONS:
ANNONS:

Ny Bredsida summerar helgen

Vi kör igång en ny vecka.

Det ser ut att bli en rafflande avslutning i herrtreans toppstrid de sista två omgångarna. Vårgårda IK tappade kommandot i toppen efter att IFK Tidaholm gjort matchens enda mål i söndagen möte lagen emellan. Det betyder att Jonsered toppar tabellen, två poäng före Kongahälla och VIK på andra respektive tredje plats.

Ytterligare en poäng bakom är Alingsås IF som tog chansen att haka på i och med segern mot IFK Mariestad. Erik Gustafsson var stor grönvit hjälte med båda målen i 2-1-segern, vilket betyder att AIF har två raka segrar efter tränarrockaden med Klingberg ut och Ringvall in.

Toppstriden blir inte mindre dramatisk när man tittar på det återstående spelschemat. Mängder av inbördes möten ska spelas och på ett sätt känns det rättvist att serien sannolikt avgörs av just matcherna mellan topplagen. Titta bara nedan på vilka matcher respektive topplag har kvar att spela.

Tabelltoppen

  1. Jonsered
  2. Kongahälla
  3. Vårgårda
  4. Alingsås

Matcher kvar:

Jonsered
Vårgårda IK hemma
Alingsås IF borta

Kongahälla
IFK Tidaholm hemma
Vårgårda IK borta

Vårgårda IK
Jonsered borta
Kongahälla hemma

Alingsås IF
Tidaholms GoIF borta
Jonsered hemma

……………

Även i herrfyran ser de två sista omgångarna ut att bli rafflande. Den gångna helgen gjorde både Holmalund och Gerdsken sitt jobb genom att ta var sin seger. Gerdsken vann borta mot jumbon Fristad med 2-0 medan Holmalund vann med samma siffror mot Wargön. HIF är tvåa bakom nu klara seriesegraren Skepplanda så sex rödvita poäng räcker garanterat till en kvalplats.

Skara FC, tvåa i den parallella fyran, har tre poäng fler än HIF så det blir tufft att passera där och knipa en direktplats till trean som bästa tvåa.

Gerdsken är just nu trea i tabellen, en pinne efter Holmalund. Även trean får ju kvala, men faktum är att både Sandared och Trollhättans FK likt GBK har 36 poäng så det är verkligen en stenhård fajt runt strecken. Mycket talar för att mötet TFK-GBK till stor del avgör GBK:s chanser till kvalspel.

Holmalund har på pappret överkomligt motstånd så just nu fördel rödvitt i kampen om att knipa en kvalplats – även om det roligaste hade varit om båda Alingsåslagen får spela vidare om en plats i division 3.

……………

I damtvåan räckte trean Frisco inte till mot tvåan FC Trollhättan. Mikael Prodérs gäng var numret större och vann med klara 4-0.

……………

Alingsås KIK däremot fortsätter att ösa på i division 3. Trots att seriesegern är i hamn blev det hela 8-1 hemma mot Ulricehamn U. Toppformen inför kvalet ser ut att konserveras.

I den andra trean var VIK när att knipa poäng mot Råda. Men ledning 2-1 blev till förlust med 3-2 hemma på Tånga hed. Chans till revansch redan i kväll när Skoftebyn U kommer på besök för en sedan tidigare uppskjuten match

……………

I damfyran vann Annelund planenligt mot Kabel Åttio/Byttorp/Bergdalen med 2-0, målskyttar var Molly Blomdahl och Emelie Wrangmo.

Sämre gick det för ÖSK/SHIF som förlorade med klara 3-0 mot Alingsås KIK U.

……………

I västra femman mötte Mjörn tuffast tänkbara motstånd. Sjuntorp vann med 2-0 och kunde därmed dra på sig guldhattarna och fira division 4-platsen.

……………

I den andra femman tog Annelund tre blytunga poäng hemma mot Nossebro. Johan Hermansson och Adam Hendberg ordnade 2-o och närmare än 2-1 kom inte Nossebro mot slutet. AIF därmed upp på rätt sida alla streck igen, och det är ganska välförtjänt efter den fina hösten. Fyra segrar, ett kryss och två förluster är en rejäl uppryckning resultatmässigt och det ger också utslag i tabellen. Enligt rapporterna är det bland annat den i våras fotskadade Edwin Holgersson som kommit tillbaka och spelat riktigt stabilt och rejält i mittförsvaret. I par med Joel Hallenbert är det två mittbackar som kan bli pricken över iet i jakten på nytt kontrakt.

Grannen HSK har redan säkrat sitt kontrakt – även om helgens match kanske inte var så mycket att skriva hem om. 2-0 i baken borta mot Trässberg.

……………

Alingsås City snubblade inte på helgens hinder mot guldhattar i Alingsåssexan. 5-1 borta mot Sjövik talar sitt tydliga språk.

Ett ännu tydligare språk talar siffrorna 7-2. Det var nämligen det som Hol/Säven besegrade Långared med i söndagens derby. Gladast av alla var kanske hattrick-skytten Oskar Krusensjö.

Ännu värre (eller bättre) var Linus Broberg i Östadkulle. Han smällde in hela sex baljor när Borgstena krossades med 8-3.

I övrigt från den seroen noterar vi att Hemsjö föll med 3-1 mot Sparsör medan Spark slog Sandhult med 4-1 i kampen om fjärdeplatsen. Melvin Hildingsson gjorde två strutar i ett Spark som nästa år kanske blir att räkna med som ett topp 3-lag i sexan?

……………

I Trollhättesexan kunde Sollebrunn ha blivit mästare i kavaj på söndagen. Men Södra Härene lyckades inte stå emot tvåan Bosna som vann med klara 6-2. Det betyder också att mitt SMSK inte kan komma ikapp Bosna i kampen om andraplatsen. På tal om Bosna har nu deras anfallare Femija Selmanovic gjort 48 mål på 18 matcher. Det är skapligt får man säga.

Sollebrunn kan nu slå i den sista spiken i kistan mot Södra Härene på Björkvallen på lördag. Och efter 10-0 mot Trollhättans FF i torsdags talar precis allt för att SAIK inte vaskar den här matchbollen. För övrigt gjorde Rasmus Persson fyra baljor i 10-0-segern – kul om han är tillbaka på riktigt allvar efter lite olika bekymmer de senaste åren.

Mitt SMSK var spelledigt i helgen så ingen match för min del. Däremot torskade Frisco borta mot Främmestad med 2-1 och har därmed fallit ner till sjätteplats i tabellen.

……………

Tabellsidan är inte skit så här års. 

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar